La cercavila i l'Esquellotada eren la gran novetat d'aquesta edició de la fira i va assolir l'èxit esperat, malgrat que amenaçava pluja dissabte a la nit.

Centenars de persones van formar part del seguici que va arrencar de la plaça del Pi, i sota el so d'una peça creada i estrenada especialment per a l'esquellotada que va anar interpretant repetidament la Colla de Grallers de Sant Vicenç i els Ministrers de l'Aixada. Al llarg del seguici van anar apareixent i incorporant-se diferents personatges que van donar vida i argument a l'Esquellotada.

La cercavila va acabar desembocant a la plaça Clavé, per donar pas a un muntatge de producció pròpia, seguint la línia de les esquellotades, que va recrear els escarnis que ridiculitzaven els vidus tornats a casar fent soroll amb cassoles, olles i esquelles sota la balconada.

L'espectacle, dirigit pel santvicentí Joan Maria Segura, es basa en un document inèdit i recrea les cercaviles. Una escenificació teatral molt visual, amb un tipus d'interpretació inspirat en la Commedia dell'Arte, amb un to profundament satíric i farcit de referències locals i actuals, en què destacava el vestuari molt colorista i les màscares dels protagonistes.

Tot i que les esquellotades estaven molt arrelades en diferents municipis fins a principi del segle XX, a Sant Vicenç, segons queda documentat, hi havia la singularitat que s'acompanyava d'una petita representació teatral al carrer per mitjà de la Societat Coral l'Estrella.