La Fundació Alícia obrirà les portes del món rural per mostrar l'origen dels aliments

La primera edició de "Benvinguts a pagès" tindrà lloc del 17 al 19 de juny amb 150 explotacions agràries

07.06.2016 | 10:30
L´Oller del Mas de Manresa participa a la iniciativa
L´Oller del Mas de Manresa participa a la iniciativa

Unes 150 explotacions agràries i ramaderes d'arreu de Catalunya obriran les seves portes el cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny, amb motiu de la primera edició de 'Benvinguts a pagès', que té l'objectiu de reivindicar el món rural i ensenyar com i on es produeix allò que mengem.

La iniciativa, liderada per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del departament d'Empresa i Coneixement i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, també té la implicació d'un 200 restaurants i uns 250 allotjaments, que oferiran menús, amb producte de proximitat, i paquets especials d'allotjament de cap de setmana.

Saber com treballen els pagesos i visitar hortes, vinyes, oliveres, ramats, granges o productors de mel, vi o sidra serà possible gràcies a la iniciativa, que és una aposta pel producte de proximitat, el món rural, el turisme d'interior i el potencial de la gastronomia catalana. Les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda diverses explotacions també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia contactant directament amb la casa.

Les visites duraran aproximadament una mitja hora i no caldrà reservar amb antelació l'horari d'arribada, tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos. La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es fan a la masia o explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

Benvinguts a pagès és una experiència turística que permet que cadascú organitzi el seu cap de setmana a mida en qualsevol punt de la geografia catalana. A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa, i triar quines cases de pagès volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú.

La campanya s'emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l'Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l'enoturisme, i es vol consolidar en el programa d'esdeveniments anuals a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Troben mort un veí de Súria en un garatge del carrer Diputació

Les primeres hipòtesis apunten que ha mort per inhalació de gasos tòxics

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema