Esquerra Republicana de Sant Fruitós s'ha mostrat crític amb la gestió feta per l'equip de govern (Gent Fent Poble i PSC) del projecte Portal de l'Agulla, i ha incidit en un comunicat que la seva formació ja havia advertit de les incoherències en què s'incorria. Els republicans han fet públic aquest posicionament mitjançant un comunicat, després del pronunciament contrari expressat divendres per la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, que Regió7 va avançar.

En concret, expressen que «en el seu moment, ERC ja manifestava la contradicció del projecte amb la necessitat de serveis dels usuaris del parc de l´agulla. També es plantejava preocupació per l´impacte de l´augment del trànsit, aspecte que queda igualment reflectit en les declaracions del director d´Urbanisme», Agustí Serra, fetes a aquest mitjà.

Els republicans subratllen que «un altre punt que vam considerar és que el projecte està en contradicció amb la preservació de l´espai i calia proposar la recerca d´un emplaçament diferent. Demanàvem un estudi d´alternatives, que ara també es demana, plantejant la recerca

d´espais alternatius. Malgrat això, recordem que a Sant Fruitós ja tenim dos hotels tancats i un alt nombre de benzineres».

ERC argumenta que els punts clau són «la transformació d´usos de sòl no urbanitzable a urbanitzable, sense l´argumentació suficient que ho justifiqués, que va encendre en aquell moment les alarmes d´ERC, entre altres partits i entitats que s´hi van oposar». I el segon, «la necessitat de treball en comú, des del Consorci de l´Agulla, ens creat precisament per a una unitat de criteris respecte tot l´espai del Parc de l´Agulla i el seu entorn. Aquest ens semblava un punt imprescindible per a la millor preservació de l´espai, i amb el projecte del Portal de l´Agulla no hi era per enlloc».