Esquerra Republicana de Sant Fruitós s'ha mostrat crítica amb la gestió feta per l'equip de govern del projecte Portal de l'Agulla, i ha incidit en un comunicat que la seva formació ja havia advertit de les incoherències en què s'incorria.

Els republicans han fet públic aquest posicionament mitjançant un comunicat, després del pronunciament contrari expressat divendres per la Comissió d'Urbanisme, que Regió7 va avançar.

En concret, expressen que, "en el seu moment, ERC ja manifestava la contradicció del projecte amb la necessitat de serveis dels usuaris del parc de l'Agulla. Subratllen que "nosaltres ja vam considerar que el projecte està en contradicció amb la preservació de l'espai i calia proposar la recerca d'un emplaçament diferent".

ERC argumenta que els punts clau són "la transformació d'usos de sòl no urbanitzable a urbanitzable, sense l'argumentació suficient que ho justifiqués", i "la necessitat de treball en comú, des del Consorci de l'Agulla, creat precisament per a una unitat de criteris respecte de tot l'espai del parc de l'Agulla i el seu entorn".