El govern de Sant Vicenç es planteja exigir responsabilitats patrimonials al de fa 16 anys

CiU considera aquesta opció per la indemnització que el consistori ha de pagar per una llicència errònia del 2000

10.06.2016 | 10:17

L´actual equip de govern de Sant Vicenç, format pel grup de CiU (que té majoria absoluta), estudiarà la possibilitat de fer una reclamació de responsabilitat patrimonial a l´executiu que hi havia al consistori en el moment que es va atorgar la llicència que ara ha motivat que s'hagi de pagar una indemnització de 325.000 euros a un empresari local. L´any 2000 governava el consistori santvicentí el PSC, que en aquell moment també tenia majoria absoluta, amb Joan Montsech com a alcalde.

El batlle actual, Joan Torres, ha explicat que l´equip de govern s´ha posat aquesta opció sobre la taula, «perquè el que no pot ser és que aquest error l´hagin de pagar tots els santvicentins». Torres ha manifestat que el fet d´haver d´afrontar aquesta indemnització de manera íntegra suposa un «desajustament» notable per al pressupost municipal, ja que obligarà a recórrer al crèdit i, atenent a les condicions que imposa la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l´Administració Local, «ens obligarà a establir un pla econòmic financer» ja que aquesta despesa no era prevista en el pressupost d´enguany. L´alcalde ha precisat que, atès que confiaven poder pactar un pagament fraccionat, en aquest pressupost sí que ja s´havia destinat una partida de prop de 80.000 euros, però ara caldrà acudir al crèdit per satisfer-lo tot.

Un error de de fa 16 anys

L'Ajuntament de Sant Vicenç (CiU) haurà de fer front al pagament de 325.000 euros d'indemnització perquè així l'obliga una sentència judicial motivada per una llicència concedida de manera incorrecta ara fa 16 anys. El pagament l'ha de fer a l'empresa Estructures Metàl.liques Arqué, que és la que el tribunal ha considerat perjudicada per l'error que va cometre en el seu moment l'administració local. La sentència del jutjat contenciós administratiu 16 de Barcelona dóna tres mesos al consistori santvicentí per pagar aquests 325.000 euros.

El fet es remunta quan l'Ajuntament que hi havia l'any 2000 (llavors governat pel PSC) va aprovar donar la llicència d'obres a l'empresa per construir una nau al polígon La Ceràmica de Sant Vicenç. Aquella llicència va motivar la denúncia d'una altra empresa que no hi estava d'acord, i aquesta va derivar el 2004 en una sentència que resolia que la llicència havia estat donada de manera errònia i que el projecte previst no es podia realitzar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema