L'Ajuntament de Sant Vicenç ha de pagar 325.000 euros per una llicència mal donada l'any 2000

El consistori ha de satisfer el pagament a Estructures Metàl·liques Arqué per l'afectació econòmica que el jutge entén que els ha causat l'error

10.06.2016 | 00:00
Polígon La Ceràmica, sector per on es va concedir la llicència

L'Ajuntament de Sant Vicenç (CiU) haurà de fer front al pagament de 325.000 euros d'indemnització perquè així l'obliga una sentència judicial motivada per una llicència concedida de manera incorrecta ara fa 16 anys. El pagament l'ha de fer a l'empresa Estructures Metàl.liques Arqué, que és la que el tribunal ha considerat perjudicada per l'error que va cometre en el seu moment l'administració local. La sentència del jutjat contenciós administratiu 16 de Barcelona dóna tres mesos al consistori santvicentí per pagar aquests 325.000 euros.
El fet es remunta quan l'Ajuntament que hi havia l'any 2000 (llavors governat pel PSC) va aprovar donar la llicència d'obres a l'empresa per construir una nau al polígon La Ceràmica de Sant Vicenç. Aquella llicència va motivar la denúncia d'una altra empresa que no hi estava d'acord, i aquesta va derivar el 2004 en una sentència que resolia que la llicència havia estat donada de manera errònia i que el projecte previst no es podia realitzar.
Davant d'aquesta situació, Estructures Metàl·liques Arqué va presentar el 2005 una reclamació patrimonial a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per import de 602.709,01 euros per danys emergents i lucre cessant en haver estat anul·lada la llicència, pel mal funcionament de l'administració pública en atorgar una llicència nul·la, i per la generació d'una sèrie de despeses per a l'edificació i unes expectatives de lucre que es van veure frustrades.
En aquell moment, l'Ajuntament va desestimar la reclamació patrimonial per silenci administratiu i l'empresa va presentar un recurs contenciós administratiu davant dels tribunals de justícia. El juny de l'any passat, el tribunal contenciós administratiu 16 de Barcelona va decidir parcialment a favor d'Estructures Metàl·liques Arqué, i va imposar a l'Ajuntament el pagament de 224.867,67 euros més els interessos legals des de la data d'interposició de la demanda de responsabilitat patrimonial.
L'actual Ajuntament es va posar en contacte amb l'empresa per proposar la possibilitat de poder satisfer el pagament fraccionat en sis anys, incloent-hi els interessos que generés aquest fraccionament. Fins i tot el pressupost per a aquest any de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, aprovat a final del 2015, preveia la part proporcional del fraccionament d'aquesta despesa.
Però el mes de desembre passat Estructures Metàl·liques Arqué va demanar al jutjat l'execució íntegra de la sentència. I l'Ajuntament, el mes de gener, va tornar a intentar la negociació amb l'empresa, proposant el fraccionament a cinc anys més els interessos, una indemnització que ascendia a un total de 379.172,25 euros.
Finalment, però, el jutjat contenciós administratiu 16 de Barcelona ha sentenciat l'execució de la sentència en un únic pagament per import de 324.120,58 euros, i ha donat un termini de tres mesos a l'Ajuntament per fer efectiu el pagament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema