L'Ajuntament de Sant Fruitós tirarà endavant el procés de licitació per a la concessió de la gestió dels serveis funeraris del municipi -que inclou la construcció i gestió per part d'una empresa privada d'un tanatori i crematori- en els termes que tenia previst, després que en el darrer ple desestimés el recurs de reposició que Convergència havia presentat contra el plec de clàusules que ha de regular aquesta adjudicació argumentant que es va presentar fora de termini. L'executiu (Gent fent Poble i PSC) tampoc no ha admès les al.legacions presentades per ERC.

Així, el que es posarà a concurs de les empreses que vulguin concursar per obtenir aquest servei és la concessió d'un terreny de 5.400 metres quadrats -de propietat municipal i classificat com a sòl d'equipament funerari- situat entre el cementiri i el traçat de l'eix Transversal, on la futura adjudicatària construirà el tanatori i crematori. Aquesta empresa haurà d'assumir el cost de construcció de les instal.lacions i, a canvi, tindrà la concessió de l'explotació del servei durant un període de 45 anys. L'adjudicació també inclou la gestió del cementiri municipal.

Convergència -que és a l'oposició- no veu clares aquestes bases d'adjudicació perquè, segona ha argumentat la seva cap de files, Mercè Casals, considera que "deixa massa aspectes de manera poc clara". Tanmateix, Casals ja ha manifestat que el seu grup no anirà més enllà en la formalització de recursos davant d'aquest plec de clàusules "perquè el següent pas ja seria anar a la via judicial".

Convergència fonamentava el seu recurs en que entenien que el document està fet "sobre la base d'errors, incorreccions i mancances", i considera evidenciat que els tècnics no han pogut elaborar els seus informes amb temps suficient "per donar les garanties exigibles a un contracte d'aquesta tipologia, amb una concessió de l'administració a un privat per un temps de 45 anys". Per exemple, qüestionen la poca concreció en què es retornarà realment a l'Ajuntament quan s'extingeixi el contracte, o com es regulen les emissions del crematori.

Públic de suport a Casals

Convergència de Sant Fruitós va fer pública ahir una nota d'agraïment a alcaldes i regidors del partit al Bages i el Moianès, que dijous van ser al ple municipal "per mostrar-nos el seu suport". Segons la nota, "aquesta iniciativa va sorgir dels mateixos alcaldes i regidors en conèixer la notícia que en el ple del mes de maig l'alcalde Joan Carles Batanés havia expulsat de nou la nostra cap de llista Mercè Casals, a la qual a més va tractar de forma molt poc respectuosa".