Sant Vicenç ja té la propietat del sector de la Bòbila onze anys després que es fes

L'Ajuntament ha recepcionat l'obra un cop n'ha pogut reparar les deficiències que arrossegava

14.06.2016 | 08:10

Onze anys després de la seva construcció, l'Ajuntament de Sant Vicenç ha pogut obtenir, finalment, la propietat del sector de la Bòbila. Ho ha fet possible la recepció de l'obra, que en el seu dia no es va fer perquè presentava deficiències urbanístiques que no s'han resolt fins ara, per bé que sempre hi ha viscut gent.

Aquest àmbit va ser inaugurat l'any 2005, quan hi havia d'alcalde el socialista Joan Montsech. L'Ajuntament va atorgar les llicències de primera ocupació dels pisos i garatges sense haver recepcionat l'obra comptant que ho podria fer de forma imminent, però els informes tècnics van detectar deficiències urbanístiques que en van impedir la recepció tot i les llicències donades. Aquesta circumstància i altres presumptes irregularitats comeses en aquest sector -per les quals hi ha 15 persones investigades- (vegeu desglossat) han allargat la problemàtica urbanística fins ara.

A tot plegat, s'hi afegeix la dissolució de l'empresa promotora, que hauria d'haver sufragat el cost de les reparacions. Després de fer-li diversos requeriments sense resposta, l'any 2009 l'Ajuntament va decidir executar l'aval de més de 40.000 que havia deixat l'empresa, per destinar-lo als treballs de reparació pendents. Va encarregar una diagnosi per conèixer l'estat de l'obra i decidir què calia arreglar, i el novembre passat s'hi va començar a treballar fins ara, per un import de 65.353 euros, que s'han cobert amb l'aval, i la resta els ha posat l'Ajuntament.

S'ha intervingut al clavegueram, amb una neteja i una inspecció dels col·lectors, la substitució del tub en un tram del carrer Pirineu, i la col·locació de més embornals de recollida d'aigües pluvials. L'àmbit afectat per la substitució dels col·lectors s'ha pavimentat i senyalitzat, s'han reparat fissures, s'ha fet un tractament superficial del paviment de la rambla central, i s'ha col·locat un nou hidrant d'aigua. També s'ha ampliat la potència de la xarxa elèctrica.

Amb això s'ha pogut recepcionar l'obra, "que des del punt de vista urbanístic permet posar fi a un problema d'un sector judicialitzat", diu l'actual alcalde, Joan Torres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´ovni de Montserrat que venia de França
L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

El pla urbanístic de la mineria preveu dues plantes més de sal a Súria i una a Callús

El pla urbanístic de la mineria preveu dues plantes més de sal a Súria i una a Callús

El document de planificació, que ahir es va aprovar inicialment, concreta molt poc el futur del...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol tindrà 90 parades i una quinzena d´activitats

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol tindrà 90 parades i una quinzena d´activitats

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

Enllaços recomanats: Premis cinema