Onze anys després de la seva construcció, l'Ajuntament de Sant Vicenç ha pogut obtenir, finalment, la propietat del sector de la Bòbila. Ho ha fet possible la recepció de l'obra, que en el seu dia no es va fer perquè presentava deficiències urbanístiques que no s'han resolt fins ara, per bé que sempre hi ha viscut gent.

Aquest àmbit va ser inaugurat l'any 2005, quan hi havia d'alcalde el socialista Joan Montsech. L'Ajuntament va atorgar les llicències de primera ocupació dels pisos i garatges sense haver recepcionat l'obra comptant que ho podria fer de forma imminent, però els informes tècnics van detectar deficiències urbanístiques que en van impedir la recepció tot i les llicències donades. Aquesta circumstància i altres presumptes irregularitats comeses en aquest sector -per les quals hi ha 15 persones investigades- (vegeu desglossat) han allargat la problemàtica urbanística fins ara.

A tot plegat, s'hi afegeix la dissolució de l'empresa promotora, que hauria d'haver sufragat el cost de les reparacions. Després de fer-li diversos requeriments sense resposta, l'any 2009 l'Ajuntament va decidir executar l'aval de més de 40.000 que havia deixat l'empresa, per destinar-lo als treballs de reparació pendents. Va encarregar una diagnosi per conèixer l'estat de l'obra i decidir què calia arreglar, i el novembre passat s'hi va començar a treballar fins ara, per un import de 65.353 euros, que s'han cobert amb l'aval, i la resta els ha posat l'Ajuntament.

S'ha intervingut al clavegueram, amb una neteja i una inspecció dels col·lectors, la substitució del tub en un tram del carrer Pirineu, i la col·locació de més embornals de recollida d'aigües pluvials. L'àmbit afectat per la substitució dels col·lectors s'ha pavimentat i senyalitzat, s'han reparat fissures, s'ha fet un tractament superficial del paviment de la rambla central, i s'ha col·locat un nou hidrant d'aigua. També s'ha ampliat la potència de la xarxa elèctrica.

Amb això s'ha pogut recepcionar l'obra, "que des del punt de vista urbanístic permet posar fi a un problema d'un sector judicialitzat", diu l'actual alcalde, Joan Torres.