Establir àrees de reciclatge a les escoles, reduir el consum de paper d'alumini, aprofitar el paper per les dues cares, i realitzar campanyes de sensibilització dels residus a la comunitat educativa, són alguns dels compromisos que han adquirit cinc escoles del Bages i el Vallès Occidental per fomentar el reciclatge. S'ha fet aquest dilluns al matí a Manresa en el marc de l'acte de cloenda dels Projectes Compartits, que organitzen cada dos anys el Consorci del Bages per a la gestió de residus i el Camp d'Aprenentatge del Bages amb els centres de primària del territori per sensibilitzar sobre la importància del reciclatge.

L'acte de cloenda, al Parc Ambiental de Bufalvent ha comptat amb la participació d'una quarantena d'alumnes i mestres de les escoles Barnola d'Avinyó, l'Espill i Sant Ignasi de Manresa, Montserrat de Sant Salvador de Guardiola, i l'escola de Rellinars. També hi han participat com a representants polítics del Consorci el regidor de Manresa Marc Aloy, i els alcaldes del Pont de Vilomara, Cecilio Rodríguez, i Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, així com el gerent de l'ens, Ricard Jorba.

Per part del Consorci també s'han adquirit compromisos a favor del reciclatge, des del subministrament de contenidors i papereres per facilitar-lo, fins a boc'n rolls, l'organització de xerrades per a les famílies, i donar continuïtat a les visites de la deixalleria mòbil a les escoles. Durant l'acte, escolars i polítics han signat els respectius documents amb els compromisos, i cada una de les escoles participants ha presentat un joc ideat i dissenyat pels mateixos alumnes.