El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha denunciat aquest dilluns "la greu profanació" a la Verge dels Desemparats que, al seu judici, suposa la campanya realitzada per l'associació Endavant amb motiu del Dia de l'Orgull LGTB. En la imatge es veu la patrona de València besant-se apassionadament amb la Moreneta.

Cañizares ha convocat un acte de desgreuge a la patrona de València dijous que ve a les 19.30 hores a la plaça de la Verge, que consistirà en l'oració del rosari seguida d'una missa en la catedral en honor a la Mare de Déu, segons ha informat l'arquebisbat en un comunicat.

Segons el cardenal arquebisbe, la campanya de Endavant, difosa a les xarxes socials i en la qual apareix una imatge de la Verge dels Desemparats i de la de Monserrat besant-se, "fereix profundament els sentiments dels catòlics valencians i de tots els homes i dones de bona voluntat".

En el comunicat, que ha estat llegit per Cañizares en la missa de les 12 d'aquest dilluns, tan l'arquebisbe com el seu bisbe auxiliar, monsenyor Esteban Escudero, fan constar el seu "rebuig enèrgic i ple" a la profanació "injusta i gratuïta" que es fa en aquesta propaganda, difosa a través d'Internet.

Així mateix, fan una crida a universitats i col·legis catòlics, a parròquies i "a tots els ciutadans desitjosos d'una convivència en pau, en el respecte a les conviccions de tots", a unir-se a l'acte de desgreuge i manifestar "la seva protesta per aquesta greu expressió d'intolerància i manca de respecte davant les creences religioses de milers de valencians".