El grup de CDC a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha emès un comunicat en el que celebra que la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central hagi donat un cop de porta al projecte del Portal de l'Agulla. El pla pretenia construir un hotel de luxe, dos restaurants i una benzinera, en un espai de sòl rústic al voltant del parc de l'Agulla.

Els convergents recorden que en el mateix moment en què es va presentar la proposta, el novembre de l'any passat, ja van demanar al consistori que arxivés el projecte a l'espera d'una valoració del Consorci de l'Agulla. Al mateix temps, la delegació local de CDC defensa que iniciatives privades com la que proposava el Portal s'han de poder encabir dins la legalitat però sense donar-los 'un xec en blanc', en al·lusió a la requalificació de 10.000 metres quadrats de sòl rústic i agrícola que necessitava el pla.

Finalment, els convergents també ataquen el govern municipal de Gent Fent Poble per la 'defensa aferrissada' i els 'enfrontaments amb institucions públiques i col·lectius ecologistes' que ha protagonitzat i l'insta a entendre 'que la seva gestió ha esdevingut un autèntic despropòsit i que cal posar-hi remei'.