Quatre noves escoles (amb un total de 5 línies) s'han afegit al programa de tallers "Parlem d´energia", que du a terme l'Agència Comarcal de l'Energia del Bages, del Consell Comarcal. L'objectiu d'aquestes sessions és que els alumnes aprenguin la importància d'estalviar energia, tan a l'escola com a la seva llar. Després d'haver-se fet el taller en cinc centres educatius del territori, quatre noves escoles han entrat a formar part del programa. Es tracta dels centres Sant Pere (Monistrol de Montserrat), on ja s'ha fet el taller aquesta setmana, i Collbaix (Sant Joan de Vilatorrada), Mare de Déu de Montserrat (Súria) i Francesc Macià (Súria), que el faran properament.

El taller "Parlem d'energia", que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, consta de dues sessions de treball: una primera part teòrica on es parla, per exemple, de què és l'energia, formes de l'energia (calor, electricitat...), fonts d'energia renovables i no renovables, història de la utilització de l'energia, canvi climàtic i com reduir-lo... I s'introdueixen diferents hàbits molt senzills per reduir el consum, des d'apagar els llums quan no queda ningú a l'aula o anar a peu a l'escola fins a explicar als pares la conveniència d'instal·lar plaques solars a casa.

En la sessió pràctica, es mostra l'ús de diferents aparells de mesura com ara una càmera termogràfica, un luxòmetre (mesurador de llum), mesuradors elèctrics, termòmetres, etc. El darrer exercici consisteix en l'elaboració d'un decàleg sobre bones pràctiques per penjar-lo a l'aula.

Amb motiu de la Setmana de l'Energia, l'Agència Comarcal de l'Energia del Bages ha instal·lat una petita exposició al vestíbul de la seu del Consell Comarcal del Bages sobre l'estalvi d'energia a la llar.