Ja fa 20 anys que el Llac de Navarcles, conegut popularment com "la platja de Navarcles", va canviar d'aspecte. Els aiguats del 1994 van deixar la zona malmesa i el consistori va decidir arreglar l'espai. Així, la platja es va convertir en l'actual zona verda i tranquil·la ideada per passar el dia fent esports d'aventura i passejant. Per celebrar l'aniversari, l'Ajuntament de Navarcles prepara un cap de setmana ple d'activitats a final de juliol per rememorar la història de l'espai. El consistori també fa una crida per aconseguir fotografies del llac de diferents dècades per crear una exposició fotogràfica on es mostri el pas del temps i els usos d'aquest singular espai.

El Llac de Navarcles va néixer entre el 1968 i el 1969 i era un embassament artificial del riu Calders. Aquest espai va esdevenir un punt de trobada per a famílies, nens i amics d'arreu del Bages que hi anaven a banyar-se a l'estiu. El fenomen es va produir perquè al construir el pont que travessava el riu Calders es va crear un estancament de l'aigua i, per tant, era una zona tranquil·la on els banyistes podien gaudir del riu i del sol.

Ara, l'Ajuntament està treballant i preparant l'exposició fotogràfica del llac, per aquesta raó es fa una crida per recollir material de les diferents dècades. Les fotografies es poden fer arribar a través del correu elèctrònic: navarcles@diba.cat o bé al mateix consistori.

Darrerament, l'Ajuntament ja ha començat a endreçar aquesta zona, creant una vorera que millora l'accés pels voltants, especialment per a gent amb cadira de rodes o patinadors. I també està previst que en breu comencin les millores del mobiliari urbà i, fins i tot, s'estudia la instal·lació d'enllumenat a la zona del camí verd que voreja el llac.