La remodelació del Llac de Navarcles compleix 20 anys

El consistori prepara un cap de setmana d'activitats i fa una crida per aconseguir fotografies de diferents dècades

18.06.2016 | 07:42
Una imatge històrica del Llac de Navarcles
Una imatge històrica del Llac de Navarcles

Ja fa 20 anys que el Llac de Navarcles, conegut popularment com "la platja de Navarcles", va canviar d'aspecte. Els aiguats del 1994 van deixar la zona malmesa i el consistori va decidir arreglar l'espai. Així, la platja es va convertir en l'actual zona verda i tranquil·la ideada per passar el dia fent esports d'aventura i passejant. Per celebrar l'aniversari, l'Ajuntament de Navarcles prepara un cap de setmana ple d'activitats a final de juliol per rememorar la història de l'espai. El consistori també fa una crida per aconseguir fotografies del llac de diferents dècades per crear una exposició fotogràfica on es mostri el pas del temps i els usos d'aquest singular espai.

El Llac de Navarcles va néixer entre el 1968 i el 1969 i era un embassament artificial del riu Calders. Aquest espai va esdevenir un punt de trobada per a famílies, nens i amics d'arreu del Bages que hi anaven a banyar-se a l'estiu. El fenomen es va produir perquè al construir el pont que travessava el riu Calders es va crear un estancament de l'aigua i, per tant, era una zona tranquil·la on els banyistes podien gaudir del riu i del sol.

Ara, l'Ajuntament està treballant i preparant l'exposició fotogràfica del llac, per aquesta raó es fa una crida per recollir material de les diferents dècades. Les fotografies es poden fer arribar a través del correu elèctrònic: navarcles@diba.cat o bé al mateix consistori.

Darrerament, l'Ajuntament ja ha començat a endreçar aquesta zona, creant una vorera que millora l'accés pels voltants, especialment per a gent amb cadira de rodes o patinadors. I també està previst que en breu comencin les millores del mobiliari urbà i, fins i tot, s'estudia la instal·lació d'enllumenat a la zona del camí verd que voreja el llac.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

L'actuació al Via Augusta, connector del sector nord, és la de més volum del pressupost d'enguany

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

Enllaços recomanats: Premis cinema