Els alumnes de primària de Súria clouen el programa Escoles Verdes

La biblioteca pública aplega el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn

18.06.2016 | 07:42
Espectacle de cloenda del programa Escoles Verdes
Espectacle de cloenda del programa Escoles Verdes

Alumnes dels centres d'educació primària de Súria han participat aquest mes de juny en les activitats de cloenda del programa Escoles Verdes durant aquest curs escolar. La Biblioteca Pública acull fins al proper 23 de juny l'exposició 'Les nostres fonts', que aplega el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn, amb informació sobre la seva funció mediambiental, històrica i social.

Les activitats de cloenda han consistit en espectacles sobre la importància de l'aigua per al cicle la vida i el manteniment de l'equilibri natural i van anar a càrrec de l'animador Pep López i del divulgador científic Dani Jiménez, i van tenir lloc, respectivament, a l'escola Fedac-Súria i a la sala d'actes de la Residència Bell Repós. Els dos espectacles van ser patrocinats per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament. La tortuga Closcaneta, personatge que simbolitza les accions mediambientals a Súria i altres municipis de l'àrea del Cardener, va saludar els escolars assistents a l'espectacle de Pep López.

El programa Escoles Verdes és una iniciativa de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria per estendre entre els escolars de la vila la cultura de la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte al medi ambient.

Exposició sobre les fonts de la vila i el seu entorn
La mostra 'Les nostres fonts' resumeix el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn, donant continuïtat a les activitats de descoberta realitzades en anys anteriors dins del programa Escoles Verdes. L'exposició ofereix una àmplia informació recollida pels alumnes de les tres escoles d'educació primària sobre les fonts de Costafreda, El Casino, El Trali, La Vinya, passeig del Riu, Pla de la Font, plaça Salvador Perarnau, Poble Vell, Sant Salvador, Toll dels Encantats, Antius (Callús) i Coaner (Sant Mateu de Bages).

Els alumnes han comptat amb la col·laboració de persones adultes que han assumit el paper de 'padrí' i que els ha proporcionat dades històriques i socials sobre cadascuna de les fonts. L'exposició es pot visitar fins al 23 de juny a la Biblioteca Pública de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h, i dijous també de 10.00 a 13.00 h.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau titular, Jaume Bransuela i Alsina (a l'esquerra de la foto), i substitut,...

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

Enllaços recomanats: Premis cinema