Montserrat retira les instal.lacions d'escalada de dues vies

S'ha desequipat la canal de Santa Maria i la del Ninet

16.06.2016 | 11:04
Una part del material retirat de les canals
Una part del material retirat de les canals

El Patronat de la Muntanya de Montserrat ha fet públic que s'ha portat a terme el desequipament permanent de les instal·lacions per a l'escalada del Torrent de Santa Maria i de la Canal del Ninet, les quals queden clausurats definitivament. Els Bombers voluntaris de Collbató han estat els encarregats de realitzar la retirada d'instal.lacions del Torrent de Santa Maria, mentre que els Agents Rurals de Muntanya s'han encarregat de la Canal del Ninet.

El Patronat recorda que actuacions com aquesta es porten a terme en base a la regulació de l´escalada, de les vies ferrades i de les canals equipades al Parc Natural. Normativa que en els articles 8 i 9 fixa que «les vies ferrades o canals equipades no esmentades explícitament en aquest article i situades fora de les zones A, B, C i D podran ser desequipades si la Comissió tècnica ho considera oportú per al compliment dels objectius de conservació del Parc Natural».

Aquesta comissió tècnica va prendre l'acord de desequipar aquests dos paratges «a efectes de seguretat, ja que l'estat de l´equipament era incorrecte i perillós», i es recorda que «les vies ferrades i canals equipades concentren la major part dels serveis del GRAE a Montserrat». I també per «conservació, per disminuir la pressió de l´ús públic en la Reserva Natural Parcial i donar compliment als objectius de conservació del Parc».

Fonts del patronat destaquen que les vies ferrades i canals equipades «atrauen a persones que de mitjana tenen una tècnica i una percepció del risc molt menor, la qual cosa aboca a què concentrin tants rescats per part dels GRAE. Per aquest motiu no es considera oportú potenciar aquests itineraris». També hi afegeixen que «oferir en el cor de la Reserva Natural Parcial nous atractius per a l'ús públic de l'espai no es considera compatible amb la conservació dels sistemes naturals, tant per la massificació de la muntanya com pels vols de rescat en període de nidificació d'aus rapinyaires».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Navàs impulsarà la producció i el consum d´aliments de proximitat amb un pla pioner

Navàs impulsarà la producció i el consum d´aliments de proximitat amb un pla pioner

La iniciativa vol potenciar els horts socials, la creació d'un banc de terres i un de llavors, i...

Navàs impulsa un projecte pioner per fomentar la producció i el comerç local

Navàs impulsa un projecte pioner per fomentar la producció i el comerç local

Es potenciaran els horts socials, la creació d'un banc de terres i un de llavors i la reforma de...

Enllaços recomanats: Premis cinema