Unió de Pagesos s'oposa al redactat que recull l'aprovació inicial del 'Pla de camins - pla especial urbanístic de camins de Manresa' i demana a l'Ajuntament que retiri aquesta proposta i en presenti una altra que tingui en compte l'activitat agrària del municipi.

En les al·legacions que ha redactat el sindicat i que demà divendres lliurarà a l'Ajuntament de Manresa (Bages), argumenta que "l'enfocament del pla no és agrari, tot i que la memòria recull que l'objectiu del pla és definir una xarxa de camins d'acord amb el model territorial i el sistema urbà, que tingui en compte la funció productiva i també la funció d'espai obert al ciutadà del sòl no urbanitzable".

El sindicat s'oposa a que es variï el traç d'alguns camins, allunyant-los del recorregut natural, perquè suposa la partició d'algunes finques. És el cas d'un tram de camí asfaltat pel qual l'Ajuntament ha previst una variant que passa pel mig d'un camp. Considerem que les actuacions com la descrita són injustificades, costoses i perjudicials per l'exercici de l'agricultura.

El sindicat tampoc no troba sentit al fet que el Pla proposi recuperar camins en desús que s'utilitzaven per anar d'un camp a l'altre quan no hi havia carreteres perquè considera que comportarà que la gent passegi pel mig de les finques i possibles efectes negatius per a les explotacions a causa de la ingerència dels caminants.

Per acabar, Unió de Pagesos observa que l'execució d'aquest Pla suposa una forta inversió per part de les administracions públiques i, si bé està dirigit principalment a crear una xarxa de camins per a vianants, no millora en cap sentit la xarxa de camins d'ús productiu. A més, el sindicat considera que, tenint en compte la importància que té la xarxa de camins per a l'activitat agrària i forestal, abans de la redacció del Pla, l'Ajuntament de Manresa hagués hagut d'explicar i consultar les organitzacions professionals agràries més representatives, com es va comprometre inicialment.