Unió de Pagesos demana a l'Ajuntament de Manresa que retiri el pla de camins

El sindicat lliura al consistori al·legacions a l'aprovació inicial perquè no té en compte l'activitat agrària

18.06.2016 | 07:42

Unió de Pagesos s'oposa al redactat que recull l'aprovació inicial del 'Pla de camins - pla especial urbanístic de camins de Manresa' i demana a l'Ajuntament que retiri aquesta proposta i en presenti una altra que tingui en compte l'activitat agrària del municipi.

En les al·legacions que ha redactat el sindicat i que demà divendres lliurarà a l'Ajuntament de Manresa (Bages), argumenta que "l'enfocament del pla no és agrari, tot i que la memòria recull que l'objectiu del pla és definir una xarxa de camins d'acord amb el model territorial i el sistema urbà, que tingui en compte la funció productiva i també la funció d'espai obert al ciutadà del sòl no urbanitzable".

El sindicat s'oposa a que es variï el traç d'alguns camins, allunyant-los del recorregut natural, perquè suposa la partició d'algunes finques. És el cas d'un tram de camí asfaltat pel qual l'Ajuntament ha previst una variant que passa pel mig d'un camp. Considerem que les actuacions com la descrita són injustificades, costoses i perjudicials per l'exercici de l'agricultura.

El sindicat tampoc no troba sentit al fet que el Pla proposi recuperar camins en desús que s'utilitzaven per anar d'un camp a l'altre quan no hi havia carreteres perquè considera que comportarà que la gent passegi pel mig de les finques i possibles efectes negatius per a les explotacions a causa de la ingerència dels caminants.

Per acabar, Unió de Pagesos observa que l'execució d'aquest Pla suposa una forta inversió per part de les administracions públiques i, si bé està dirigit principalment a crear una xarxa de camins per a vianants, no millora en cap sentit la xarxa de camins d'ús productiu. A més, el sindicat considera que, tenint en compte la importància que té la xarxa de camins per a l'activitat agrària i forestal, abans de la redacció del Pla, l'Ajuntament de Manresa hagués hagut d'explicar i consultar les organitzacions professionals agràries més representatives, com es va comprometre inicialment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La C-55 tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Les obres s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en sentit...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el veí de Súria mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el veí de Súria mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre estava...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema