L'Associació de les Dones d'Artés plega veles després de més de quatre dècades perquè no troba relleu generacional. Fundada l´any 1974 i presidida per Angelina Aguilar Estebanell, s'ha convertit en una de les entitats que ha generat més activitats culturals en aquests anys al poble d´Artés. Cursos de cuina, idiomes, arts plástiques, excursions, múltiples xerrades sobre les temàtiques més variades han estat la seva empremta, juntament amb la participació amb molts actes de la localitat.

Ara, però, han decidit posar punt i final a la seva trajectòria com a entitat degut a l'edat, ja que la majoria de dones que encara la mantenen activa tenen més de 80 anys i la seva històrica presidenta, Angelina Aguilar, afirma que ja no pot dur-la més endavant.

Per aquest motiu, s´ha celebrat el comiat amb un berenar de germanor al qual han assistit 65 comensals, juntament amb convidats com l´alcalde Josep Candàliga, la regidora Eli Carracedo, la bibliotecària Marta Bou, mestres i altres persones que en alguns moments hi han estat vinculades o van ser protagonistes de les conferències.