L'Ajuntament de Sallent crearà una comissió per al seguiment de la futura residència de gent gran que s'ha de construir a la Fàbrica Vella; elaborarà un programa que té per objectiu posar en valor el patrimoni natural, arquitectònic i històric del poble sota la denominació Retrobant Sallent; i engegarà un sistema per establir un control sobre l'estat d'instal.lacions en l'espai públic.

La particularitat d'aquestes tres iniciatives adoptades pel consistori i que es van aprovar en el darrer ple municipal és que totes elles són propostes nascudes de veïns del poble que es van tractar i votar prèviament en l'Assemblea Municipal Oberta (AMO), un consell de poble que es va posar en marxa a principi d'aquest any.

L'objectiu de la primera de les propostes és aconseguir que el projecte -la ubicació del qual ha generat una certa controvèrsia- tingui la participació de les persones grans i amb aquesta comissió es vol crear l'espai "per canalitzar la participació i debatre la modalitat de la gestió de la futura residència".

Pel que fa a la segona proposta de l'AMO aprovada per l'Ajuntament, pretén constituir un equip dinamitzador del patrimoni i els recursos que puguin constituir un atractiu de Sallent. Amb la tercera s'acorda posar fil a l'agulla per crear un sistema de control de les instal.lacions, equipament i mobiliari urbà amb tres objectius: endreçar les façanes eliminant-ne elements inútils i que hagin quedat obsolets, minimitzar riscos i establir un programa de control i manteniment.

Sallent celebrarà el 30 de juny la segona assemblea de poble per debatre temes locals, dels quals els més votats es poden traslladar posteriorment al ple municipal. Aquest òrgan, batejat com a Assemblea Municipal Oberta, es va posar en marxa el 29 de gener passat, quan se'n va celebrar la constitutiva. Aquesta segona es farà a les 8 del vespre a la Sala Joan Vilà i Valentí. Les propostes per a les AMO s'han de presentar al registre de l'Ajuntament i una comissió formada per 2 representants d'entitat i un veí o veïna elaboraran l'ordre del dia (el termini per a la propera ja es va tancar). Per assistir-hi els ciutadans s'han d'inscriure a les oficines municipals.