El col·lectiu d'entitats i persones que formen l'Ateneu Popular Ca La Teia de Santpedor es troba el primer entrebanc al camí després d'un any de vida: una denúncia interposada pel gestor del concurs de creditors de l'empresa que abans era propietària del local que Ca La Teia manté ocupat des de l'abril de l'any passat. El judici té lloc aquest dimarts a les 10 del matí als jutjats de Manresa.

La denúncia cau com una galleda d'aigua freda per als integrants de Ca La Teia, que, no obstant això, se senten legitimats per "la tasca social" que porten a terme a l'ateneu. Així ho explica Aniol Vila, un dels membres i impulsors de Ca La Teia, que posa en valor "la feina feta aquest any, en què l'ateneu ha sigut lloc de trobada de persones i entitats que no en tenien i s'hi han pogut fer iniciatives i activitats de tot tipus".

I és que en aquest any i poc més de vida de l'ateneu s'hi han organitzat diferents xerrades, activitats, tallers i concerts. Nicolás Castellano, també membre de Ca La Teia, remarca, a més, la "bona sintonia amb els veïns, que no ens han manifestat mai ni una queixa". Amb tot, de cara al judici, asseguren que "creiem que se'ns acusa d'un delicte que ja ha prescrit".

L'Ateneu Popular Ca La Teia de Santpedor és una iniciativa que feia temps que es forjava abans que el 27 d'abril de l'any passat s'ocupés un antic edifici del carrer Convent de Santpedor, on abans hi havia una botiga d'animals i productes zoològics. Quan va tancar, hauria passat a mans de la immobiliària Corriola, en fallida, de manera que l'edifici va quedar sotmès a un concurs de creditors.

Darrere el projecte de l'ateneu, hi havia diverses persones i col·lectius del poble que van negociar amb l'Ajuntament per la cessió d'un espai per desenvolupar la seva activitat. Després de mesos de diàleg, es van trencar les negociacions i es va decidir ocupar l'edifici on hi ha l'ateneu popular i entitats com el Graner, CUP Santpedor, la Granera, les Gralleres, els Picarols, i l'esplai Geps.