El Programa Joves i Ciència selecciona cinc alumnes de la Catalunya Central

18.06.2016 | 07:42

Un total de 5 nois i noies de la Catalunya Central -un d'Artés, un de Berga, un d'Igualada i dos de Vic- que aquest any han estudiat quart d'ESO han entrat a formar part del Programa Joves i Ciència que promou la Fundació Catalunya-La Pedrera i del qual ahir es va fer l'acte de benvinguda a Món Sant Benet de Sant Fruitós. En total són 50 els joves d'arreu del país seleccionats per a la nova promoció. Durant l'acte d'ahir també es va fer el lliurament de diplomes dels estudiants de la promoció del 2014 que aquest estiu s'acomiaden del projecte.
El programa ofereix la possibilitat de participar en activitats d'investigació, i acompanya els estudiants seleccionats durant els dos cursos de batxillerat fins arribar a la universitat. Va adreçat a aquells joves que tenen unes certes inquietuds per la ciència, però sobretot als que mostren interès i tenen curiositat per aquest camp.
S'estructura en tres grans fases. En la primera els estudiants que han superat el procés de selecció tenen un primer contacte amb la recerca científica al Món Natura Pirineus, l'equipament que la Fundació té a les Valls d'Àneu. Durant 12 dies - del 27 de juny al 9 de juliol?- tindran l'oportunitat de treballar intensament en un projecte científic, conviure amb altres estudiants integrants del programa i aprendre dels investigadors que lideren els projectes. El professorat són científics actius que treballen en els camps dels projectes que es proposen, són investigadors que viuen el dia a dia d'un laboratori.
Una segona fase és una estada a centres de recerca. Enguany hi participen els nois i noies que van ser seleccionats l'any passat. Per accedir en aquesta fase del programa és requisit imprescindible escriure un article científic. La darrera són estades de cerca i hi participen els estudiants que enguany cursen 2n de Batxillerat. Proposen un projecte a desenvolupar en un centre de recerca o bé accedeixen a un programa internacional de ciència per mitjà del procés de selecció propi de cada programa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Un moment de la fira de l'any passat.
El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema