Dues concorregudes cercaviles (l'una amb sortida del carrer Montserrat i l'altra del carrer Manresa) van donar ahir el tret de sortida a la Festa Major Infantil de Sant Joan (la Sant Joan City), amb mitja hora de retard per problemes tècnics. Centenars de veïns van participar en el seguici, que organitzava El Sidral, especialment a partir de la confluència de les dues cercaviles a la plaça del Sidral, on van continuar els actes de la festa amb el pregó i, després, amb la pluja de confeti a la plaça Major.

D'activitats infantils n'hi haurà tot el cap de setmana, i enllaçaran amb el programa per a joves i grans que s'allargarà fins a la matinada de diumenge vinent. Per als petits, aquesta tarda hi ha prevista una festa a la plaça Major, que donarà pas, quan es faci fosc, al correfoc infantil al parc Catalunya i a un espectacle final de foc al mateix parc. Sense canviar de lloc, demà a les 10 es reprendrà la festa amb La Tira al Parc, i l'espectacle de cloenda "Seny i Rauxa" dedicat als Pastorets, que culminarà amb un vermut a Cal Gallifa.

Dimecres començaran els actes per a joves i grans, en què la música serà protagonista, juntament amb el cercatasques de dijous a la nit, la ja tradicional construcció de la foguera, la matinal de cultura popular de divendres, i la nit d'humor en el tombant de dissabte a diumenge.

Polseres identificatives

Protecció Civil de Sant Joan i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil han iniciat una campanya de repartiment de polseres identificatives per a menors d'edat per reduir el temps de localització en cas de pèrdua dels infants durant la Festa Major Infantil.

Les polseres porten el nom del menor i un telèfon de contacte, i són reutilitzables, de manera que si es vol el telèfon es pot canviar. La Generalitat n'ha donat 3.000 a Sant Joan, que s'han repartit a tots els alumnes de les tres escoles i les dues llars d'infants del poble. Es recomana portar-les a totes les activitats en què assisteixin.