Els alumnes del Sant Jordi de Navàs coronen els cims treballats a classe

l'Institut Escola culmina el projecte transversal d'enguany amb un ascens als turons que han estudiat durant el curs

20.06.2016 | 07:30
Els alumnes de segon de primària, al cim de Sant Genís

L'Institut Escola Sant Jordi de Navàs ha culminat aquesta setmana el projecte transversal que han treballat els alumnes del centre durant aquest curs. Sota el nom de "Un curs, un cim", tots els estudiants del centre, des de P3 fins a quart d'ESO, han tractat un cim del prepirineu i han culminat el curs amb el seu ascens.

Segons ha informat el centre educatiu, tot l'alumnat, en funció del nivell, ha adquirit coneixement sobre un cim i s'ha preocupat de saber què es necessita per fer el seu ascens, els problemes que es poden trobar, la meteorologia, la fauna, la flora, la cartografia, el material necessari, la psicologia de muntanya o els valors, entre d'altres. L'Institut Escola de Navàs va escollir aquest projecte per "introduir i promocionar l'excursionisme com a activitat que es pot practicar en l'entorn proper".

Durant el curs, els alumnes han après, entre altres coses, "els canvis corporals que es produeixen pujant una muntanya, ens hem orientat, hem pres consciència de com hem d'anar vestits per caminar a la muntanya i hem pensat i posat a la motxilla el que s'ha de portar", asseguren.
A Educació Infantil, Cicle Inicial i Cicle Mitjà, els cims que han treballat i han pujat són del mateix municipi o entorn. A P3, P4 i P5 han treballat el Turó de Can Vall; a primer de primària, el Serrat del Lledó ("La bandera"); a segon, el Sant Genís; a tercer, el Turó del Castell de Balsareny i a quart, el Serrat de l'Àliga. Aquesta activitat els ha permès, segons apunten des del centre, "estar en contacte amb la natura, hem jugat amb troncs i pedres, hem vist el poble des de diferents perspectives, i hem après a valorar el patrimoni natural i a no malmetre'l".

A Cicle Superior i ESO, a banda del que s'ha treballat als altres cursos amb més profunditat, han analitzat com fer un bon ús de les begudes i les barretes energètiques i han après a controlar les pulsacions. Han treballat quin escalfament cal fer a l'hora de començar a pujar un cim amb garanties i com cal estirar un cop s'ha assolit el descens. A cinquè i sisè de primària els alumnes han pujat a Sant Jeroni (Montserrat); a primer d'ESO, la Tossa d'Alp; a segon d'ESO, la Gallina Pelada, a tercer d'ESO, El Sobrepuny i a quart d'ESO, el Penyes Altes del Moixeró.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema