Diada castellera dels Picapolls de la Gavarresa a Prats de Lluçanès

La jornada celebrada aquest diumenge la van completar els castellers de Santpedor i els de Berga

20.06.2016 | 12:14
Diada castellera dels Picapolls de la Gavarresa, a Prats
Diada castellera dels Picapolls de la Gavarresa, a Prats

Prats de Lluçanès va acollir aquest diumenge la segona Diada castellera dels Picapolls de la Gavarresa que va comptar amb la participació dels castellers de Santpedor i els castellers de Berga.

La diada la van obrir els Castellers de Santpedor amb un tres de sis. El castell semblava sòlid però quan estava a punt de completar-se l'enxaneta es va fer enrere, cosa que es va produïr novament a la ronda de repetició. Els santpedorencs van canviar el tres de sis pel quatre. De nou, quan les gralles indicaven que l'aleta estava a punt d'arribar el castell es va desmuntar. A la segona ronda, el tres de sis amb agulla portava camí de ser el castell bo de la jornada. Després de l'aleta a dalt del castell mancava coronar el pilar. En aquests moments, va caure el castell i es va decidir no tirar-ne encdavant cap més. Dos pilars de quatre, un d'obertura i una altre de comiat, van ser els dos únics motius d'alegria pels santpedorencs que per primera vegada a la seva història la colla de la camisa daurada no va aconseguir descarregar ni carregar cap castell. Algunes baixes en l’equip de canalla i l’estrena de diversos membres al pom de dalt no eren el punt de partida ideal.

En canvi, els Picapolls de la Gavarresa van tenir un dia més inspirat. A la primera ronda van descarregar amb molta solvència un quatre de sis amb agulla, parat en tot moment. La colla amfitriona va continuar amb el cinc de sis. Aquest castell és el que els va costar més ja que va necessitar dos intents i en el segon la colla de la Gavarresa va aconseguir estructurar-se millor i la repetició va acabar amb èxit. Per a la tercera ronda, els Picapolls es van guardar un quatre de sis amb agulla. Novament, l'enxaneta va poder fer l'aleta i completar una bona actuació. Dos pilars de quatre d'obertura i tres de comiat van completar la matinal.

La tercera colla participant a la diada dels Picapolls van ser els Castellers de Berga. Els berguedans van dur a plaça el tres de set, el cinc de sis i el quatre de set, a més d'un pilar de quatre d'obertura i un de cinc de cloenda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema