La Generalitat reconeix la singularitat de les Caramelles de Súria

El departament de Cultura ha inclòs la celebració del poble bagenc al catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya

20.06.2016 | 19:44
Moment de la darrera edició de les Caramelles de Súria
Moment de la darrera edició de les Caramelles de Súria

El departament de Cultura de la Generalitat ha inclòs les Caramelles de Súria en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, del qual formen part prop d'una setantena de les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del nostre país.

L'Ajuntament de Súria va ser l'encarregat de cursar la petició de catalogació a la Generalitat. La inclusió de les Caramelles en el Catàleg del Patrimoni Festiu representa un reconeixement oficial que contribuirà a la difusió i al coneixement exterior de la festa més representativa de la vila.

El Catàleg del Patrimoni Festiu és un servei de la direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat. Els criteris que es tenen en compte per incorporar-hi una celebració són l´impacte en el territori, l´arrelament en la comunitat, el nivell de participació, la integració i el contingut de la festa.

Les festes incloses en el Catàleg poden utilitzar un logotip oficial que les identifica com a part destacada del Patrimoni Festiu de Catalunya.

D'altra banda, el web del Catàleg ofereix una àmplia descripció i imatges de cadascuna de les festes que en formen part. En el cas de les Caramelles de Súria, el web en destaca l'arrelament i la gran participació assolida, que en les darreres edicions ha superat els nou-cents caramellaires.

Altres festes de la Catalunya central que formen part del Catàleg són la Festa dels Traginers (Balsareny), la Patum (Berga), la Fia-Faia (Bagà i Sant Julià de Cerdanyola), la Plantada de l'Arbre de Maig (Folgueroles), la Festa dels Reis (Igualada), els Tres Tombs (Igualada), la Festa de la Llum (Manresa), el Ball del Bo-Bo (Monistrol de Montserrat), la Festa de les Enramades (Sallent), les Caramelles del Roser (Sant Julià de Vilatorta), la Festa Major de Solsona i la Festa dels Tonis (Taradell).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Recreacionistes de tot Espanya faran activitats el cap de setmana a l'espai del Plaià, on es vol...

Enllaços recomanats: Premis cinema