Sant Fruitós posa fil a l'agulla per renovar el Cobert del Batre i adequar-ne l'entorn

Les obres, que han de solucionar el problema de degoters de l'estructura, es faran de forma simultània i duraran 6 mesos

20.06.2016 | 17:12
Imatge simulada de com quedarà la Coberta de la Màquina del Batre i l´entorn

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages preveu iniciar properament la segona fase de rehabilitació del Cobert del Batre, amb què espera solucionar definitivament els problemes de degoters que presentava aquesta estructura. Els treballs es compaginaran amb l'adequació de tot l'entorn per convertir-lo en un espai públic d'oci i lleure, amb la idea que la plaça Onze de Setembre es converteixi en la plaça major del poble. Tot plegat, s'allargarà durant mig any.

Com ja ha anat explicant Regió7, el Cobert del Batre, que acull al seu interior diverses activitats culturals i de lleure, presentava alguns problemes d'humitat quan plovia, la qual cosa va obligar l'Ajuntament a buscar una solució per evitar nous degoters en un cobert que és declarat Bé Cultural d'Interès Local. En una primera fase de les obres, es va desmuntar el tauler ceràmic que formava la coberta, i es reparar les biguetes com a elements estructurals i de protecció del cobert. Ara es farà la segona fase, que consistirà en cobrir la teulada amb una xapa de zinc envellit, de manera que es pugui preservar la imatge de l'edifici i al mateix temps es garanteixi la seva impermeabilitat.

A banda de reparar el cobert, també es condicionarà tot l'entorn per dignificar-lo. D'una banda, es construiran unes grades al voltant del cobert com a zona de lleure i que també serveixin de platea quan s'hi facin espectacles. Així mateix, es pavimentaran els recorreguts d'accés al cobert i a les grades, i també una part del passeig de la carretera de Vic. Pel que fa al perímetre del cobert, continuarà sent de sauló, mentre que la superfície de les grades i altres àmbits de la plaça s'enjardinaran. Finalment, s'instal·larà nou mobiliari i es millorarà l'enllumenat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema