Sant Fruitós de Bages vol consolidar aquest any la seva aposta pel Batibull, la festa major infantil que des de l’any passat ha adquirit una identitat pròpia amb tres dies d’activitats, del 28 al 30 de juny. Com aleshores, aquestes activitats enllaçaran amb les de joves i grans, que s’allargaran fins el 4 de juliol, i que tindran com a gran novetat el primer Concurs de Percussió Cor de Catalunya, amb la participació de dotze colles de batukada d’arreu del país. El programa complet l'han presentat aquest dimarts al matí a l'Ajuntament el regidor de Cultura i festes, Xavier Racero, i el tècnic de Cultura Jordi Planell.

La festa major infantil creixerà amb un nou personatge en forma de capgròs, que acompanyarà en Fruitós, el pagès que es va estrenar l’any passat. Serà la seva dona, la Nita la Teixidora, i tots dos seran presents en totes les activitats infantils de festa major, i també en altres al llarg de l’any. L’altra novetat serà el canvi d’emplaçament dels actes, que es concentraran a la pista coberta de l’escola Monsenyor Gibert degut a les obres de reforma del cobert del batre, on fins ara se situava la festa major infantil. També es traslladaran altres activitats que s’hi feien, com els concerts joves del cap de setmana, que es faran a la pista esportiva del camp de futbol.

La festa major infantil, amb tallers, animacions, la festa del confeti o el correaigua, donarà pas a la festa jove, a partir de dimecres, que destaca especialment pels concerts de Blaumut, la nit de divendres, i de Séptimo A, l’endemà, juntament amb un festival d’humor amarillo el dia 4.

La festa major més tradicional tindrà com a gran novetat el concurs de percussió que es farà dissabte, 2 de juliol, a les 6 de la tarda, amb una cercavila i actuacions de tots els grups. La música també serà protagonista, ja des del divendres al vespre amb sardanes i la festa andalusa, i els concerts del cap de setmana, el dissabte amb l’Orquestra Venus i el diumenge amb la Costa Brava, «en la jornada més institucional», que també tindrà una festa country i el ball de gegants. Els actes es tancaran dilluns al vespre amb un espectacle amb Màgic Andreu.

7 de tapes

La festa major d’enguany ‘copiarà’ la iniciativa impulsada durant la Festa de l’Arròs de l’hivern en què bars i restaurants del poble elaboraven algun plat amb aquest ingredient com a protagonista. Ara es canviarà el «7 d’arròs» pel «7 de tapes», en què cada establiment (14 en total) oferirà la seva pròpia tapa, i hi haurà concursos i sorpreses per als clients.