A Manresa aquest dijous, revetlla de Sant Joan, l'arribada de la Flama del Canigó i la revetlla sense petards compartiran una jornada d'actes lúdics i culturals que tindrà de marc la plaça de Sant Domènec i la plaça Major.

Totes dues activitats se celebren de manera coordinada i estan organitzades conjuntament per Òmnium Bages i Imagina't, amb la participació d'entitats de cultura popular com Nova Crida, Tradiball en Dansa i amb la música de Lluís Atcher i Ramon Navarro.

La Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, arribarà a la plaça de Sant Domènec a les 5 de la tarda. Aquest any, la Flama es custodiarà a la mateixa plaça, fins a 1/4 de 9 del vespre, moment en el qual s'iniciarà un cercavila fins a la plaça Major amb músics de carrer.

A continuació es farà l'encesa del peveter, la pubilla i l'hereu de la ciutat llegiran el missatge de la Flama del Canigó, escrit per Andreu Carranza, es ballarà una sardana de germanor i hi haurà una actuació coral.

Seguidament, quan finalitzi l'acte de l'arribada de la Flama del Canigó, cap a les 9 del vespre a la plaça Major, començarà la 18a edició de la revetlla infantil.

Música i animació infantil

La festa inclourà l'actuació del grup Ail'as, de música i animació infantil, que oferiran un repertori de cançons i danses per fer participar tothom, i està format per Sara Sanfeliu (veu, mandolina, flauta dolça i pandereta), Xavier Pérez (veu i guitarra), Bernat Martí (veu, acordió diatònic i guitarra), Jordi Martí (veu, bateria i percussions) i Franc Miró (veu i baix elèctric).

El grup de música i animació infantil que actuarà ja ho va fer l'any passat, però a causa de la pluja va actuar als porxos de l'ajuntament. Per aquest motiu aquest any se l'ha tornat a convidar. Des d'Imagina't, Joan Vilà també s'ha felicitat pel fet d'haver arribat a la divuitena edició consecutiva de la revetlla sense petards.

Des de l'Ajuntament de Manresa i Imagina't es convida el públic familiar a gaudir de la revetlla a Manresa i es recorda que la festa és sense petards. Òmnium Bages convida la ciutadania a participar en aquest acte d'afirmació nacional i també a les diferents celebracions que es faran durant la nit de Sant Joan arreu.