L'Ajuntament de Súria ha obert una línia d'ajuts per a obres de millora de l'accessibilitat i la seguretat en domicilis de persones grans especialment vulnerables, ja siguin de propietat o de lloguer. Les sol·licituds ja es poden fer a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, fins al proper 30 de juny, mitjançant un programa de la Diputació de Barcelona.

Podran demanar els ajuts persones majors de 65 anys que faci com a mínim un any que estan empadronades al municipi; persones amb dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, acreditant la seva situació de dependència o disminució; persones amb pocs recursos econòmics segons els criteris de valoració de les bases que regulen aquesta convocatòria; o persones majors de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona major de 65 anys.

Els treballs dependran de cada cas, però inclouen arranjaments bàsics de bany, cuina o generals per promoure l'autonomia personal, l'accessibilitat, l'eficiència energètica, i les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat mínima. Abans de decidir cada actuació es farà una visita al domicili en qüestió, i també després de les obres, per poder tancar l'expedient. En qualsevol cas, es finançaran amb un copagament, en què la persona beneficiària haurà de fer una aportació màxima de 350 euros, en funció de la seva capacitat econòmica.

Per fer les sol·licituds, cal portar la fotocòpia del DNI, el certificat d'empadronament, el certificat de la pensió de l'any 2016, el certificat acreditatiu de la dependència o disminució, i el rebut de l'IBI en cas de ser propietari del pis, o el contracte de lloguer.