Súria donarà ajuts per a la millora de pisos de gent gran

La subvenció s'adreça a persones especialment vulnerables, i ja es pot sol·licitar fins el 30 de juny a l'Ajuntament

27.06.2016 | 08:46

L'Ajuntament de Súria ha obert una línia d'ajuts per a obres de millora de l'accessibilitat i la seguretat en domicilis de persones grans especialment vulnerables, ja siguin de propietat o de lloguer. Les sol·licituds ja es poden fer a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, fins al proper 30 de juny, mitjançant un programa de la Diputació de Barcelona.

Podran demanar els ajuts persones majors de 65 anys que faci com a mínim un any que estan empadronades al municipi; persones amb dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, acreditant la seva situació de dependència o disminució; persones amb pocs recursos econòmics segons els criteris de valoració de les bases que regulen aquesta convocatòria; o persones majors de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona major de 65 anys.

Els treballs dependran de cada cas, però inclouen arranjaments bàsics de bany, cuina o generals per promoure l'autonomia personal, l'accessibilitat, l'eficiència energètica, i les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat mínima. Abans de decidir cada actuació es farà una visita al domicili en qüestió, i també després de les obres, per poder tancar l'expedient. En qualsevol cas, es finançaran amb un copagament, en què la persona beneficiària haurà de fer una aportació màxima de 350 euros, en funció de la seva capacitat econòmica.

Per fer les sol·licituds, cal portar la fotocòpia del DNI, el certificat d'empadronament, el certificat de la pensió de l'any 2016, el certificat acreditatiu de la dependència o disminució, i el rebut de l'IBI en cas de ser propietari del pis, o el contracte de lloguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Troben mort un veí de Súria en un garatge del carrer Diputació

Les primeres hipòtesis apunten que ha mort per inhalació de gasos tòxics

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema