El circuit turístic de l'Ecorail, que es posarà de nou en marxa el proper 3 de juliol, tres anys després de quedar fora de servei per falta de finançament, disposarà d'un paquet de transport integrat per facilitar l'arribada dels visitants. D'aquesta manera, els usuaris podran viatjar en tren des de qualsevol estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins a Manresa i, des d'allà, agafar l'autobús fins a Callús i entrar a l'equipament amb un únic bitllet combinat.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, que és qui gestiona i ha recuperat el projecte, FGC i l'empresa ALSA signaran un conveni a partir del qual l'Ecorail entrarà a format part del programa Turistren, que pretén apropar als viatgers els punts d'interès turístic i cultural que es poden visitar amb les línies de Ferrocarrils mitjançant la promoció de diferents bitllets combinats. Per tant, el paquet inclourà el trajecte en tren i en bus i l'activitat. Aquesta fórmula del bitllet combinat ja s'utilitza en altres equipaments del nostre entorn com Món Sant Benet.

L'Ecorail, que permet fer un trajecte turístic amb unes singulars bicicletes que circulen per sobre la via del tren de potassa entre Callús i el mas de Sant Iscle, obrirà els diumenges, a partir del 3 de juliol, tal i com ja va anunciar diumenge aquest diari.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener (que agrupa els municipis de Sant Joan, Súria, Callús, Castellnou, Santpedor i Sant Salvador) i l'Ajuntament de Sant Fruitós que també participa en el projecte, han aconseguit reflotar l'atracció turística que permet gaudir del paisatge del Pla de Bages mentre es pedala en bicicleta per les vies que Iberpotash utilitza per transportar la sal. El servei serà finançat pel Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona, els ajuntaments implicats i empreses privades. La reinauguració de l'activitat es farà el dissabte 2 de juliol, a 2/4 de 6 de la tarda al centre d'acollida de visitants El Vagó de Callús.