L'Ecorail tindrà un paquet de tren i bus per facilitar l'arribada dels visitants

El programa Turistren permetrà als usuaris comprar un bitllet integrat per anar amb els Ferrocarrils fins a Manresa i arribar a Callús en autobús

23.06.2016 | 07:24
Un grup d´usuaris de l´Ecorail, que va deixar de funcionar fa 3 anys
Un grup d´usuaris de l´Ecorail, que va deixar de funcionar fa 3 anys

El circuit turístic de l'Ecorail, que es posarà de nou en marxa el proper 3 de juliol, tres anys després de quedar fora de servei per falta de finançament, disposarà d'un paquet de transport integrat per facilitar l'arribada dels visitants. D'aquesta manera, els usuaris podran viatjar en tren des de qualsevol estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins a Manresa i, des d'allà, agafar l'autobús fins a Callús i entrar a l'equipament amb un únic bitllet combinat.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, que és qui gestiona i ha recuperat el projecte, FGC i l'empresa ALSA signaran un conveni a partir del qual l'Ecorail entrarà a format part del programa Turistren, que pretén apropar als viatgers els punts d'interès turístic i cultural que es poden visitar amb les línies de Ferrocarrils mitjançant la promoció de diferents bitllets combinats. Per tant, el paquet inclourà el trajecte en tren i en bus i l'activitat. Aquesta fórmula del bitllet combinat ja s'utilitza en altres equipaments del nostre entorn com Món Sant Benet.

L'Ecorail, que permet fer un trajecte turístic amb unes singulars bicicletes que circulen per sobre la via del tren de potassa entre Callús i el mas de Sant Iscle, obrirà els diumenges, a partir del 3 de juliol, tal i com ja va anunciar diumenge aquest diari.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener (que agrupa els municipis de Sant Joan, Súria, Callús, Castellnou, Santpedor i Sant Salvador) i l'Ajuntament de Sant Fruitós que també participa en el projecte, han aconseguit reflotar l'atracció turística que permet gaudir del paisatge del Pla de Bages mentre es pedala en bicicleta per les vies que Iberpotash utilitza per transportar la sal. El servei serà finançat pel Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona, els ajuntaments implicats i empreses privades. La reinauguració de l'activitat es farà el dissabte 2 de juliol, a 2/4 de 6 de la tarda al centre d'acollida de visitants El Vagó de Callús.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema