Premis de recerca a estudiants de Navàs, Sant Vicenç, Berga, Bagà, Gironella i Jorba

La UVic-UCC ha guardonat alumnes de batxillerat pels treballs en diferents àmbits

23.06.2016 | 10:07
Foto de grup dels guardonats pels seus treballs de recerca
Foto de grup dels guardonats pels seus treballs de recerca

La Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya va celebrar la cerimònia de lliurament dels Premis UVic-UCC als millors treballs de recerca de batxillerat. Entre altres, han estat guardonats estudiants de Navàs, Sant Vicenç, Berga, Gironella, Bagà i Jorba. Els premis, que ja tenen divuit anys d´història i són els més antics en el seu gènere, tenen l´objectiu de promoure la incorporació dels estudiants de Batxillerat a la formació superior i fomentar el gust per fer recerca.

En l´edició d´enguany s´han presentat un total de 165 treballs, dels quals 31 han rebut premi. Aquests treballs provenen de 125 centres diferents, provinents de 28 comarques d´arreu de la geografia catalana, tot i que les comarques amb més afluència han estat Osona, Vallès Oriental Gironès, Bages i Segrià.

Entre els treballs guardonats n´hi ha dos d´estudiants del Bages. Anna Busquets, de l´Escola Diocesana de Navàs, ha guanyat un segon premi exaequo pel treball «Els esquerrans i la música»; i Núria Masip de l´Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet, ha obtingut el tercer premi exaequo pel treball «Vivo, vivace, la creació d´un musical».

De la comarca del Berguedà, Laia Fernàndez,de l´Escola Xarxa de Berga, que ha obtingut un premi exaequo pel treball «La intel.ligència emocional, clau per a la felicitat»; Andreu Martí de l'Institut Pere Fontdevila de Gironella ha guanyat un tercer premi exaequo per treball «Gravació d'un LP conceptual amb llibret de text i il·lustració»; i Bernat Girabal de l´Institut de L´Alt Berguedà de Bagà, que ha obtingut premi exaequopel treball «Coll de Pal. Entre la decepció i l´esperança». Per últim, Mariona Nafría de l´Institut Montclar de Jorba, ha obtingut un premi exaequo pel treball «Està l´èxit educatiu finladès al nostre abast?».

Dels 31 treballs premiats, 3 pertanyen a la categoria Institut Català de les Dones, dedicada a la visualització de l´acció social de les dones; 11 a la categoria Bon Preu, de l´àmbit de les Ciències Socials; 6 a la categoria Eumo _DC, de l´àmbit de les arts; 4 a la categoria Osona contra el Càncer, sobre qualsevol tema relacionat amb la malaltia; i 7 a la categoria Certis, dedicada a les Ciències. En total s´han repartit 10.200 euros en premis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema