La Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya va celebrar la cerimònia de lliurament dels Premis UVic-UCC als millors treballs de recerca de batxillerat. Entre altres, han estat guardonats estudiants de Navàs, Sant Vicenç, Berga, Gironella, Bagà i Jorba. Els premis, que ja tenen divuit anys d´història i són els més antics en el seu gènere, tenen l´objectiu de promoure la incorporació dels estudiants de Batxillerat a la formació superior i fomentar el gust per fer recerca.

En l´edició d´enguany s´han presentat un total de 165 treballs, dels quals 31 han rebut premi. Aquests treballs provenen de 125 centres diferents, provinents de 28 comarques d´arreu de la geografia catalana, tot i que les comarques amb més afluència han estat Osona, Vallès Oriental Gironès, Bages i Segrià.

Entre els treballs guardonats n´hi ha dos d´estudiants del Bages. Anna Busquets, de l´Escola Diocesana de Navàs, ha guanyat un segon premi exaequo pel treball «Els esquerrans i la música»; i Núria Masip de l´Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet, ha obtingut el tercer premi exaequo pel treball «Vivo, vivace, la creació d´un musical».

De la comarca del Berguedà, Laia Fernàndez,de l´Escola Xarxa de Berga, que ha obtingut un premi exaequo pel treball «La intel.ligència emocional, clau per a la felicitat»; Andreu Martí de l'Institut Pere Fontdevila de Gironella ha guanyat un tercer premi exaequo per treball «Gravació d'un LP conceptual amb llibret de text i il·lustració»; i Bernat Girabal de l´Institut de L´Alt Berguedà de Bagà, que ha obtingut premi exaequopel treball «Coll de Pal. Entre la decepció i l´esperança». Per últim, Mariona Nafría de l´Institut Montclar de Jorba, ha obtingut un premi exaequo pel treball «Està l´èxit educatiu finladès al nostre abast?».

Dels 31 treballs premiats, 3 pertanyen a la categoria Institut Català de les Dones, dedicada a la visualització de l´acció social de les dones; 11 a la categoria Bon Preu, de l´àmbit de les Ciències Socials; 6 a la categoria Eumo _DC, de l´àmbit de les arts; 4 a la categoria Osona contra el Càncer, sobre qualsevol tema relacionat amb la malaltia; i 7 a la categoria Certis, dedicada a les Ciències. En total s´han repartit 10.200 euros en premis.