Els alumnes empadronats a Sant Fruitós i que estudien en algun centre públic del nucli urbà però que viuen a les urbanitzacions tindran un descompte del 50 % en el preu del menjador escolar el curs vinent.

Es tracta d'un tiquet de menjador escolar bonificat que l'Ajuntament introduirà aquest setembre com a mesura per ajudar les famílies que disposaven del servei gratuït de transport escolar de migdia als barris fins que la Generalitat el va suprimir fa cinc anys. Per poder afrontar aquesta mesura, la regidoria d'Ensenyament preveu una partida de 21.000 euros a disposició de les famílies que es trobin en aquesta situació i visquin a Torroella de Baix, La Rosaleda, Les Brucardes i Pineda de Bages. L'Ajuntament entén que aquesta mesura «és més racional en la despesa i més sostenible ambientalment» que la de reintroduir el bus escolar els migdies, perquè suposa un cost fixe més elevat i té un benefici directe menor sobre les famílies.

Properament, la regidoria d'Ensenyament planificarà reunions amb els veïns d'aquestes urbanitzacions i les AMPA per informar més detalladament d'aquesta proposta de bonificació.