Les deixalleries del Bages han reutilitzat per a ús social 7,5 tones d'objectes en 5 mesos

El consorci del Bages recupera articles de primera necessitat per a famílies amb pocs recursos

30.06.2016 | 07:13
Membres de la Creu Roja carregant articles per a nadons
Membres de la Creu Roja carregant articles per a nadons

El programa per a la reutilització social dels objectes que es porten a les deixalleries, impulsat pel Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, en col·laboració amb diferents entitats, ha aprofitat en cinc mesos 7.500 quilos d'objectes. Entre els productes més demanats hi ha somiers, neveres, rentadores microones, sofàs, matalassos, estufes i taules. Es tracta de set tones i mitja d'objectes que serien residus i que s'han convertit en productes reutilitzats per famílies amb pocs recursos.

L'objectiu del programa és facilitar la reutilització del màxim possible d'objectes de primera necessitat que arriben en bones condicions a la xarxa de deixalleries del Bages i es fa en col·laboració amb Creu Roja, Càritas i Associació Reto, a més dels Serveis Socials municipals amb qui ja es col·laborava anteriorment.

Entre els mesos de gener i maig d'enguany, als Serveis Socials Municipals se'ls han cedit 560 quilos d'objectes diferents; a Càritas, 40; a Creu Roja Manresa, 145; a Centro Reto, 5.375; i 1.330 han estat donats a altres entitats o organitzacions.

Serveis Socials, Càritas i Creu Roja cobreixen les necessitats de famílies amb pocs recursos, i els aconsegueixen principalment mobles, electrodomèstics i articles per a infants. Els altres articles que entren a les deixalleries i que no necessiten aquestes entitats, són entregats a Reto, una organització sense ànim de lucre, dedicada a joves extoxicòmans que, una vegada superada la seva addicció, treballen per a la seva reinserció social i laboral recuperant objectes utilitzats i reparant-los per a la venda de segona mà a preus molt econòmics.

Els municipis consorciats que fins ara han fet més ús d'aquest programa, a través dels Serveis Socials Municipals, són Navarcles, Callús, Castellbell i el Vilar, el Pont de Vilomara, Castellgalí, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç de Castellet.

Per al Consorci, aquesta iniciativa suposa un doble objectiu: donar resposta a les necessitats socials de les persones més necessitades i, d'altra banda, reutilitzar i aprofitar el màxim d'objectes que arriben a les deixalleries. La xarxa de deixalleries del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus és gestionada per la Fundació Ampans, que identifica els objectes directament reutilitzables i aquells que amb petites reparacions poden ser aprofitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Imatge d'una de les bicicletes
Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

Els republicans acusen el govern local de crear un impost a l'ombra apujant una recaptació que ja...

L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

Enllaços recomanats: Premis cinema