Sota un sol de justícia i una temperatura tòrrida, els santjoanencs han fet costat aquest divendres a la tradició. En la seva diada, i passada la revetlla, el municipi dedica la matinal a mostrar el seu arsenal folclòric, concentrat a la plaça Major. Desenes de persones han ocupat les escales que en esdeveniments com aquest agafen la funció de graderia i, sota les ombres creades per les veles instal.lades, van anar veient desfilar les diferents propostes de la cultura popular local, amb el regidor Jordi Pesarrodona de mestre de cerimònies el protagonisme destacat de la santjoanenca cobla Camps, que ha posat la música a totes i cadascuna de les peces ballades i cantades.

Així, entre el sol i ombra creats sobre l´àmplia plaça Major, han anat mostrant les seves coreografies els gegants de l´AMPA de l´escola Collbaix (la Tina i el Tonet), els capgrossos de Les Oliveres, Carles i Alba; els populars gegants Palillo i Palillet, als que se´ls han afegit dues petites creacions (el Farriol i el Manelet), per acabar amb el ball dels gegants grans, el Joanet del Cardener i la Roser la Filadora, a punt de complir el 35 aniversari de la seva construcció.

La festa s'han conclòs amb els balls participats, que s´obren a tothom que vulgui prendre-hi part: les Corrandes i el Galop de Sant Joan. Entre actuacions a baix a plaça (també hi va haver sardanes) s'han anat intercalant peces interpretades des de l'escenari per la coral de La Verbena, amb l´acompanyament de la cobla, i junts han tancat la matinal amb la interpretació de Els Segadors.