L'Ajuntament de Navàs, governat per la CUP, té la voluntat de mantenir les estelades a la façana del consistori durant jornada d'eleccions generals, segons ha manifestat a Regió7 fonts del mateix equip de govern.

Divendres, dia de Sant Joan, a les 6:20 hores del matí, els Mossos d'Esquadra van entrar al consistori per retirar les dues estelades que hi pengen davant els requeriments de la junta electoral al govern municipal perquè les retiressin de l'edifici consistorial. La junta electoral es va adreçar a l'Ajuntament de Navàs per la denúncia de Societat Civil Catalana, que demanava la retirada d'estelades dels edificis públics. La mateixa entitat va informar als mossos de que el consistori de Navàs en mantenia dues a la façana de l'Ajuntament.

Tot i l'actuació dels Mossos, tres hores després membres del mateix equip de govern de la CUP en van posar de noves assegurant, segons han fet saber a aquest diari fonts del mateix equip de govern, que al llarg del dia d'avui no les pensaven retirar.

Tampoc han pensat quina serà la reacció en el cas que els agents es tornin a presentar per retirar les banderes independentistes.

L'Ajuntament manifesta en un comunicat que entén «aquest acte com un atac a la democràcia i a la lliure expressió de la majoria dels navassencs i navassenques, atès que les estelades van ser penjades després d'un acord de ple».