El Consell Comarcal del Bages commemora enguany per primera vegada el Dia per a l'alliberament de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexual (LGTBI), que se celebra aquest dimarts 28 de juny. De moment, l'acció més visible que ha portat a terme fins ara és la penjada de la bandera commemorativa a la façana de l'edifici de la Muralla, en què també s'han sumat una vintena d'ajuntaments de la comarca, que han fet el mateix als seus respectius balcons.

Més enllà d'això, el consell comarcal «treballarà de manera decidida per la igualtat real i la garantia de drets de les persones LGBTI, lluitant contra la invisibilitat i la discriminació que s'accentua en territoris d'interior com és el cas del Bages», segons el conseller comarcal d'Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón. En aquest sentit, el Consell pren el compromís d'impulsar polítiques concretes a través d'un nou Pla d'Igualtat d'orientació sexual i identitat de gènere.

En el marc d'aquests actes, per a aquest dijous 30 de juny hi ha programada la xerrada que porta per títol «Abordatge i situació actual dels drets de les persones Lesbianes, Gais, Transgènere, Bisexuals i Intersexuals», a càrrec de la directora de l'informe «L'Estat de la LGTBIfòbia a Catalunya 2015» , Elena Longares. Començarà a 2/4 de 10 del matí a la seu del consell comarcal.