En un cop d'ull: el resultat del 26-J al Bages

Quants municipis han canviat de color aquestes eleccions? Quins dos pobles no han donat cap vot a C's? Qui ha estat el gran perdedor?

27.06.2016 | 13:49
Seguiment de la nit electoral a la seu de CDC, a Manresa.
Seguiment de la nit electoral a la seu de CDC, a Manresa.

ERC LA FORÇA MÉS VOTADA. Els republicans s'han imposat amb claredat aquest 26-J en guanyar en 17 dels 30 municipis de la comarca, a més de ser el partit amb més vots a nivell comarcal (19.406).

CANVI DE LÍDER EN 13 MUNICIPIS. A més d'ERC, En Comú Podem ha estat l'altra força amb més victòries al Bages. 7 municipis s'han decantat per la formació. L'auge dels dos partits ha fet que en 13 dels 30 pobles de la comarca hi hagi hagut un guanyador diferent el 26-J respecte al 20-D.

CDC, LA GRAN PERDEDORA. Convergència ha vist com en sis mesos perdia 2.698 vots a la comarca i, al mateix temps, deixava de ser primera força en 10 municipis.

CIUTADANS, ÚNIC PARTIT AMB DOS ZEROS. La canidatura de C's és l'única que no ha aconseguit cap vot en dos municipis: Gaià i Talamanca, on perd 1 i 3 vots, respectivament, respecte al 20-D.

CANVI HISTÒRIC A MANRESA. A la capital, ERC suma la seva primera victòria en unes eleccions des de l'inici del període democràtic. I ho fa amb 7.808 vots, uns 600 més que CDC, que passa a ser segona.

3 DE CADA CASTELLGALINENCS VOTEN EN COMÚ PODEM. La força de Xavier Domènech arrassa a Castellgalí (30,73%), el Pont de Vilomara (27,68% dels vots) i Balsareny (25,09%)

SANT FELIU SASSERRA ÉS CONVERGENT. La meitat dels vots que es van emetre al poble van ser per a CDC (47,96%). És a dir, 1 de cada 2 electors va optar pel partit d'Oms. ERC, segon partit amb el 33,54%.

EL PP CRÉIX A CARDONA. Un total de 329 cardonins dónen el seu vot al partit de Rajoy (14,35%), que supera per 8 paperetes a En Comú Podem (321, 14,01%). Són 50 vots més per als populars que els obtinguts fa sis mesos.

EL PSC RECUPERA SÚRIA. Després de perdre els principals bastions el 20-D, els socialistes guanyen a Súria amb el 22,92% dels vots.

GAIÀ I RAJADELL TENEN LA PARTICPACIÓ MÉS ALTA. Els dos municipis registren una participació superior al 70%. Concretament, ha estat del 78,91% a Gaià i del 73,72% a Rajadell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Imatge d'una de les bicicletes
Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

Els republicans acusen el govern local de crear un impost a l'ombra apujant una recaptació que ja...

L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

Enllaços recomanats: Premis cinema