La barcelonina Alba Bassets té 21 anys i està estudiant quart de medicina. Diabètica des de fa 9 anys, segueix la pàgina de Facebook del projecte Diguan i gairebé sense voler es va trobar a la final del concurs culinari que es va fer ahir a Sant Benet.

D´on li ve l´afició per la cuina?

A mi m´agrada molt cuinar com a hobby perquè a casa meva sempre s´ha cuinat.

Com ha arribat a la final del concurs?

Va ser una sorpresa, segueixo la pàgina de Facebook del projecte Diguan des de fa un any i, de tant en tant, faig comentaris a les coses que pengen, però no era conscient que hi havia un concurs. Vaig fer el que feia sempre i aleshores em van dir que era finalista i va ser una sorpresa molt grata, estic encantada.

Cuina pensant en la diabetis?

Al principi et limiten molt per tenir controlat el que menges però amb el temps vas veient que pots ajustar les coses i les racions i que realment pots menjar de tot però vigilant.

Com ha escollit els plats que ha presentat a la final del concurs?

Els he escollit al moment. La meva mare sempre feia un timbal que portava patata i com una salsa holandesa i salmó fumat i he pensat que en podia fer una versió amb cigrons i bacallà perquè aquell era molt més greixós.

Creu que hauríem de tenir més en compte l´alimentació?

Jo crec que és molt important tenir en compte l´alimentació, no només si ets diabètic, però no és fàcil, perquè a vegades associem el menjar sa amb fer dieta i creiem que no és bo i és avorrit. Penso que no costa gens menjar bé i menjar sa i crec que, si saps cuinar i t´agrad,a és molt més fàcil. És important el menjar i com el tractes.