Sallent celebrarà aquest dijous la segona assemblea municipal oberta (AMO), per tractar amb els veïns qüestions d´abast municipal i decidir entre tots si es desenvolupen o no.

La convocatòria és a les 8 del vespre a la sala Joan Vilà i Valentí, i es preveu posar a debat cinc propostes elaborades pels mateixos veïns. Com es va fer en la primera assemblea del gener passat, es farà una petita exposició de cada projecte i després s´obrirà un torn de discussió i possibles preguntes abans de votar si es tira o no endavant. En cas afirmatiu, voldrà dir que la proposta en qüestió es portarà properament a aprovació del ple.

En aquesta ocasió, la primera proposta, que posarà sobre la taula l´Agrupament Roques Albes, és la creació de noves zones d´esbarjo per a infants a la zona del Poble Nou. També inclou la retirada de la prohibició per als majors de 6 anys de no jugar a les places del poble, i es demana el manteniment del passeig del riu, la zona del pipi-can, sota el Pont Vell, i la plaça 19 d´abril.

La segona proposta consistirà en la sol·licitud de recuperació i neteja de la vora del riu Llobregat des de la resclosa de cal Sala fins al Guix, amb l´objectiu de preservar la fauna i vegetació de ribera i prevenir possibles caigudes de vianants en una zona molt freqüentada per caminadors.

En tercer lloc, es demana l´aprofitament de l´edifici de l´antic escorxador de Sallent coma base patrimonial per a la creació de projectes d´empreses cooperatives locals.

La quarta proposta vol promoure un mercat de productes ecològics i de proximitat únic a la comarca, que es faria un dissabte de cada mes a la plaça de la Pau.Finalment, es proposarà l´adquisició de material logístic per a la realització d´actes de petit i gran format pensat per a les entitats del poble.

La primera assemblea municopal oberta que es va fer al gener, va comptar amb la participació d´una setantena de persones. Es van posar sobre la taula cinc propostes, i totes van ser elevades i aprovades pel ple.