Sallent farà serveis a peu amb acompanyants a les escoles

La iniciativa pretén incentivar la reducció del nombre de vehicles a les entrades i sortides escolars

30.06.2016 | 07:13

L´Ajuntament de Sallent crearà un servei de 'transport' a peu per als alumnes que estudien a les escoles Vedruna i Torres Amat. El servei, que en altres municipis precursors s'ha batejat com a 'bus a peu', es posarà en marxa a partir del curs vinent, 2016-17. Aquest servei consisteix en crear unes rutes pel municipi amb un horari preestablert, com si fos un itinerari de bus, però en que el que troben les famílies són persones d'acompanyament per dur els nens i nenes fins a l'escola a peu. Es tracta d'un sistema que al Bages es va posar en marxa ja fa dos cursos a Navarcles, i posteriorment s'hi van incorporar altres poblacions com ara Artés.

Per tirar endavant el projecte. l'Ajuntament sallentí ha realitzat prèviament una enquesta sobre la viabilitat de crear un camí escolar. Un total de 207 famílies d´educació primària l'han respost. D'aquestes, el 52% ha afirmat estar disposada a utilitzar aquest sistema de parades on recullin els infants. A més, el 88% considera que aquest grup d´adults ha d´estar format per professional. Per aquest motiu des de l´ens local s´està valorant la contractació de monitors/es. Aquest servei pretén augmentar la seguretat vial i reduir la circulació de vehicles prop de les escoles a primera hora del matí, migdia i a la tarda.

L´enquesta s´ha presentat al Consell Escolar Municipal, òrgan que ha considerat oportú tirar endavant el projecte i eliminar el servei de transport escolar col·lectiu. Durant els mesos de juliol i agost es duran a terme accions a la via pública per tenir els itineraris de cara al setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Recreacionistes de tot Espanya faran activitats el cap de setmana a l'espai del Plaià, on es vol...

Enllaços recomanats: Premis cinema