Sallent convoca per a aquest vespre l'assemblea de poble

És la segona sessió que organitza l'Ajuntament, i aquesta vegada posarà cinc propostes sobre la taula

30.06.2016 | 11:10

Sallent celebrarà aquest dijous la segona assemblea municipal oberta (AMO), per tractar amb els veïns qüestions d'abast municipal i decidir entre tots si les tiren endavant o no.

La convocatòria és a les 8 del vespre a la sala Joan Vilà i Valentí, i es preveuen posar a debat cinc propostes elaborades pels mateixos veïns. Com es va fer en la primera assemblea del gener passat, es farà una petita exposició de cada projecte, i després s'obrirà un torn de discussió i possibles preguntes abans de votar si té ell vistiplau per dur-se a terme. En cas afirmatiu, voldrà dir que la proposta en qüestió es portarà properament a aprovació del ple.

Aquesta vegada, la primera proposta, que posarà sobre la taula l'Agrupament Roques Albes, és la creació de noves zones d'esbarjo per a infants a la zona del Poble Nou. També inclou la retirada de la prohibició per als majors de 6 anys de no jugar a les places del poble, i es demana el manteniment del passeig del Riu, la zona de la zona d'higiene canina, sota el Pont Vell, i la plaça 19 d'abril.

La segona proposta consistirà en la sol·licitud de recuperació i neteja de la vora del riu Llobregat des de la resclosa de cal Sala fins al Guix, amb l'objectiu de preservar la fauna i la vegetació de ribera i prevenir possibles caigudes de vianants en una zona molt freqüentada per caminants.

En tercer lloc, es demana l'aprofitament de l'edifici de l'antic escorxador de Sallent com a base patrimonial per a la creació de projectes d'empreses cooperatives locals.

La quarta proposta vol promoure un mercat de productes ecològics i de proximitat únic a la comarca, que es faria un dissabte de cada mes a la plaça de la Pau.

Finalment, es proposarà l'adquisició de material logístic per a l'organització d'actes de petit i gran format, pensat per a les entitats del poble.
La primera assemblea municipal oberta de Sallent, que es va dur a terme cap al final del mes de gener, va tenir la participació d'una setantena de persones. Es van posar sobre la taula cinc propostes, i totes van ser elevades i aprovades pel ple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema