Sant Vicenç té instal.lat des d'aquesta setmana un panell electrònic-radar que indica la velocitat a que circulen els vehicles que passen per una de les principals artèries de la població. Es tracta del carrer d'Eduardo Peña, en la confluència amb el de Goya. És un dispositiu de radar per controlar els vehicles que circulen amb excés de velocitat.

El dispositiu està dotat d´una pantalla que indica la velocitat real del vehicle. En cas que es circuli per sobre de la velocitat permesa, que és de 50 km/h, a la pantalla apareix una cara trista i s´enregistra la velocitat del vehicle. En canvi, si se circula a la velocitat correcte o més baixa el que hi apareix és una cara somrient.

El carrer d'Eduardo Peña és la trama urbana de la carretera (BV-1229), que connecta Sant Vicenç amb el Pont de Vilomara i Manresa. Per tant, és un dels dos accessos que hi ha a la població i la via principal de connexió entre la part alta i la part baixa del nucli urbà, la qual cosa fa que tingui un elevat pas de trànsit i que alguns vehicles (sobretot els que accedeixen al poble) circulin a una velocitat més alta de la permesa, ja que a més és una llarga recta. En aquest carrer ja hi ha tres cruïlles regualdes amb semàfors, tant per facilitar els creuaments de vehicles i persones com per evitar que els cotxes hi circulin a alta velocitat. Recentment, Sant Vicenç també va destacar per un altre aspecte en l'àmbit de la regulació viària: la instal.lació de semàfors en que la icona del vianant és la d'una dona.