Sant Vicenç incorpora una pantalla de velocitat en un dels accessos al poble

És un panell electrònic al carrer d'Eduardo Peña on apareix una cara trista quan se circula a més de 50 km/h

30.06.2016 | 11:31
La pantalla radar és a la confluència entre els carrers Eduardo Peña i Goya

Sant Vicenç té instal.lat des d'aquesta setmana un panell electrònic-radar que indica la velocitat a que circulen els vehicles que passen per una de les principals artèries de la població. Es tracta del carrer d'Eduardo Peña, en la confluència amb el de Goya. És un dispositiu de radar per controlar els vehicles que circulen amb excés de velocitat.

El dispositiu està dotat d´una pantalla que indica la velocitat real del vehicle. En cas que es circuli per sobre de la velocitat permesa, que és de 50 km/h, a la pantalla apareix una cara trista i s´enregistra la velocitat del vehicle. En canvi, si se circula a la velocitat correcte o més baixa el que hi apareix és una cara somrient.

El carrer d'Eduardo Peña és la trama urbana de la carretera (BV-1229), que connecta Sant Vicenç amb el Pont de Vilomara i Manresa. Per tant, és un dels dos accessos que hi ha a la població i la via principal de connexió entre la part alta i la part baixa del nucli urbà, la qual cosa fa que tingui un elevat pas de trànsit i que alguns vehicles (sobretot els que accedeixen al poble) circulin a una velocitat més alta de la permesa, ja que a més és una llarga recta. En aquest carrer ja hi ha tres cruïlles regualdes amb semàfors, tant per facilitar els creuaments de vehicles i persones com per evitar que els cotxes hi circulin a alta velocitat. Recentment, Sant Vicenç també va destacar per un altre aspecte en l'àmbit de la regulació viària: la instal.lació de semàfors en que la icona del vianant és la d'una dona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema