El correfoc de Sant Vicenç escenificarà una llegenda local amb música pròpia

L'organització dóna un nou impuls al tradicional acte de festa major

01.07.2016 | 07:41
Membres de la comissió amb alguns dels elements del bestiari
Membres de la comissió amb alguns dels elements del bestiari

Un correfoc diferent, amb escenificacions i música pròpia. D'aquesta manera, la Comissió de Correfoc de la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet vol donar, el proper 8 de juliol, un nou impuls al tradicional acte del divendres de Festa Major. La llegenda de Castellet serà el fil conductor d'un espectacle on el foc compartirà protagonisme amb les escenificacions i les músiques creades per a l'ocasió. L'objectiu és augmentar la participació en una activitat que compta amb 30 anys d'història i que ara es reinventa per convertir-se en un referent.

Dracs, ocellots tenebrosos, serps malèfiques, diables, bruixes i gegants desfilaran divendres vinent a la nit pels carrers i places de Sant Vicenç de Castellet enmig de foc, escenificacions teatrals i música, un conjunt d'elements que serviran per narrar de forma itinerant la llegenda local.

Segons apunta Jesús Bricollé, de la comissió organitzadora, en els darrers anys, s'havia notat que "la participació anava disminuint i ja no es veia l'afany de la gent jove per venir al correfoc i era el moment de fer una cosa nova". La confluència de l'entrada de gent nova a l'organització i la predisposició del consistori per renovar l'acte, han propiciat que l'activitat visqui un un autèntic revulsiu amb l'objectiu que "la gent participi més activament a la festa", diu Jesús Bricollé.

En aquest sentit, sense deixar de ser un correfoc, l'activitat incorpora atractius per a tot tipus de públic. Mantidrà pràcticament el recorregut habitual durant el qual es reproduirà la llegenda que parla del senyor de Castellet que vol conquistar el cor d'una donzella i, que per fer-ho, ha de vendre's l'ànima al diable. Per això, es crearan quatre espais, a quatre places, on s'anirà escenificant la història narrada per una veu en off.
L'espectacle començarà a la plaça Clavé, amb l'escenificació del Pacte; la plaça Faramacèutic Gelabert acollirà la representació del Torment; a la plaça de l'Ajuntament hi haurà la Lluita i, per últim, a la plaça Onze de Setembre, es farà l'acte de l'Alliberament. Cada escena tindrà un tema musical propi, tots creats pel músic Miquel Coll. La llegenda de Castellet s'ha plasmat en un conte i, a més a més, el correfoc també tindrà una beguda pròpia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema