Un correfoc diferent, amb escenificacions i música pròpia. D'aquesta manera, la Comissió de Correfoc de la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet vol donar, el proper 8 de juliol, un nou impuls al tradicional acte del divendres de Festa Major. La llegenda de Castellet serà el fil conductor d'un espectacle on el foc compartirà protagonisme amb les escenificacions i les músiques creades per a l'ocasió. L'objectiu és augmentar la participació en una activitat que compta amb 30 anys d'història i que ara es reinventa per convertir-se en un referent.

Dracs, ocellots tenebrosos, serps malèfiques, diables, bruixes i gegants desfilaran divendres vinent a la nit pels carrers i places de Sant Vicenç de Castellet enmig de foc, escenificacions teatrals i música, un conjunt d'elements que serviran per narrar de forma itinerant la llegenda local.

Segons apunta Jesús Bricollé, de la comissió organitzadora, en els darrers anys, s'havia notat que "la participació anava disminuint i ja no es veia l'afany de la gent jove per venir al correfoc i era el moment de fer una cosa nova". La confluència de l'entrada de gent nova a l'organització i la predisposició del consistori per renovar l'acte, han propiciat que l'activitat visqui un un autèntic revulsiu amb l'objectiu que "la gent participi més activament a la festa", diu Jesús Bricollé.

En aquest sentit, sense deixar de ser un correfoc, l'activitat incorpora atractius per a tot tipus de públic. Mantidrà pràcticament el recorregut habitual durant el qual es reproduirà la llegenda que parla del senyor de Castellet que vol conquistar el cor d'una donzella i, que per fer-ho, ha de vendre's l'ànima al diable. Per això, es crearan quatre espais, a quatre places, on s'anirà escenificant la història narrada per una veu en off.

L'espectacle començarà a la plaça Clavé, amb l'escenificació del Pacte; la plaça Faramacèutic Gelabert acollirà la representació del Torment; a la plaça de l'Ajuntament hi haurà la Lluita i, per últim, a la plaça Onze de Setembre, es farà l'acte de l'Alliberament. Cada escena tindrà un tema musical propi, tots creats pel músic Miquel Coll. La llegenda de Castellet s'ha plasmat en un conte i, a més a més, el correfoc també tindrà una beguda pròpia.