L'Ajuntament de Navarcles optarà, finalment, per ubicar el nou centre d'atenció primària que té pendent de construir en un espai a tocar de la llar d'infants Tinet. D'aquesta manera, dóna per descartats els terrenys de l'antiga fàbrica Dresca on preveia construir-lo en principi, tenint en compte que la seva adequació abans de poder-los cedir al departament de Salut seria "molt costosa i excessivament lenta", apunta l'alcalde, Llorenç Ferrer.

El nou emplaçament és a poca distància de l'anterior, també a l'avinguda Lluís Companys, però si el primer era a la confluència amb el passeig de les Fonts, ara és uns metres més amunt, just al costat de la llar d'infants i fora de l'àmbit de l'antiga Dresca. Es tracta d'un solar qualificat com a zona d'equipaments per a Ensenyament, però en el darrer ple ja es va aprovar una modificació per ampliar-ne els usos a equipaments sanitaris. Ara només hi ha pendent el vistiplau definitiu d'Urbanisme.

Durant anys, l'objectiu de l'Ajuntament havia estat aprofitar una petita part dels terrenys de Dresca per fer-hi el CAP, fins al punt que els liquidadors judicials de l'antiga empresa fallida van fer una cessió anticipada d'aquest solar de més de 1.000 m2 a l'Ajuntament l'any 2009. Tanmateix, l'enderroc de les naus i els treballs per facilitar l'accés al recinte que hi van haver de fer els antics propietaris van ser lents, i no han permès a l'Ajuntament poder valorar fins fa poc el cost real que tindria la posada a punt del solar abans de cedir-lo a la Generalitat perquè hi construís el CAP.

D'una banda, s'hauria de reurbanitzar el tram final de l'avinguda que ara fa un gir, per fer-la recta, i construir un nou pont per travessar la riera, diu l'alcalde. Uns treballs que hauria d'haver assumit la propietat de l'antiga fàbrica, però té greus problemes econòmics. També s'hauria de renovar el sistema de clavegueram, la línia elèctrica, i les canonades de gas, i a més les analítiques del solar han confirmat un problema de contaminació menor però que s'hauria de solucionar, pel fet que hi havia hagut un dipòsit de fuel.

Tot plegat, "ens podria costar entre 500.000 i 600.000 euros", diu Ferrer, a banda de "la lentitud" que suposaria buscar aquests diners, fer els projectes, i executar-los. En canvi, el nou espai escollit a tocar de la llar d'infants "és en un terreny pla, que dóna directament al carrer, i que només necessita una petita requalificació".