Navarcles opta per cedir un terreny al costat de la llar d'infants per fer-hi el nou CAP

L'Ajuntament descarta el solar d'un sector de l'antiga Dresca, on el preveia ubicar en principi, per l'elevat cost que suposaria condicionar-los

01.07.2016 | 07:42
Solar al costat de la llar d´infants on es vol construir el nou CAP
Solar al costat de la llar d´infants on es vol construir el nou CAP

L'Ajuntament de Navarcles optarà, finalment, per ubicar el nou centre d'atenció primària que té pendent de construir en un espai a tocar de la llar d'infants Tinet. D'aquesta manera, dóna per descartats els terrenys de l'antiga fàbrica Dresca on preveia construir-lo en principi, tenint en compte que la seva adequació abans de poder-los cedir al departament de Salut seria "molt costosa i excessivament lenta", apunta l'alcalde, Llorenç Ferrer.

El nou emplaçament és a poca distància de l'anterior, també a l'avinguda Lluís Companys, però si el primer era a la confluència amb el passeig de les Fonts, ara és uns metres més amunt, just al costat de la llar d'infants i fora de l'àmbit de l'antiga Dresca. Es tracta d'un solar qualificat com a zona d'equipaments per a Ensenyament, però en el darrer ple ja es va aprovar una modificació per ampliar-ne els usos a equipaments sanitaris. Ara només hi ha pendent el vistiplau definitiu d'Urbanisme.

Durant anys, l'objectiu de l'Ajuntament havia estat aprofitar una petita part dels terrenys de Dresca per fer-hi el CAP, fins al punt que els liquidadors judicials de l'antiga empresa fallida van fer una cessió anticipada d'aquest solar de més de 1.000 m2 a l'Ajuntament l'any 2009. Tanmateix, l'enderroc de les naus i els treballs per facilitar l'accés al recinte que hi van haver de fer els antics propietaris van ser lents, i no han permès a l'Ajuntament poder valorar fins fa poc el cost real que tindria la posada a punt del solar abans de cedir-lo a la Generalitat perquè hi construís el CAP.

D'una banda, s'hauria de reurbanitzar el tram final de l'avinguda que ara fa un gir, per fer-la recta, i construir un nou pont per travessar la riera, diu l'alcalde. Uns treballs que hauria d'haver assumit la propietat de l'antiga fàbrica, però té greus problemes econòmics. També s'hauria de renovar el sistema de clavegueram, la línia elèctrica, i les canonades de gas, i a més les analítiques del solar han confirmat un problema de contaminació menor però que s'hauria de solucionar, pel fet que hi havia hagut un dipòsit de fuel.

Tot plegat, "ens podria costar entre 500.000 i 600.000 euros", diu Ferrer, a banda de "la lentitud" que suposaria buscar aquests diners, fer els projectes, i executar-los. En canvi, el nou espai escollit a tocar de la llar d'infants "és en un terreny pla, que dóna directament al carrer, i que només necessita una petita requalificació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema