Bona previsió del sector turístic de la Catalunya Central

El turisme rural és el punt fort, sobretot al Berguedà, on ja hi ha setmanes de juliol i agost plenes

01.07.2016 | 07:41

El sector hoteler de la Catalunya Central encara amb optimisme els mesos d'estiu i espera ocupacions d'entre el 60 i el 80%, tot i que confia que les reserves d'última hora facin créixer aquesta xifra. El turisme rural continua sent un dels punts forts del territori i en algunes comarques com el Berguedà moltes de les cases ja tenen ple a partir de la segona quinzena de juliol, segons ha afirmat el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer.

Un altre dels punts turístics per excel·lència és Montserrat, on a hores d'ara l'ocupació arriba al 70%. Les comarques centrals aposten, cada cop més, per potenciar els seus atractius turístics amb la posada en marxa de diferents iniciatives relacionades amb el turisme de natura, l'enoturisme o les activitats culturals. Aquesta aposta es reflecteix en la millora de l'ocupació als allotjaments hotelers, segons han constatat els diversos gremis.

En el cas del turisme rural del Berguedà, a hores d'ara pràcticament no hi ha cap casa lliure per a la segona quinzena de juliol ni tampoc per a les tres primeres setmanes d'agost. En canvi, la primera quinzena de juliol ha costat més d'omplir, especialment entre setmana. El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà ha explicat que les preferències de la gent a l'hora de fer reserves són cases grans, molt ben equipades, amb imprescindible piscina exterior i que tinguin porxo i barbacoa.

Al Bages, Montserrat continua sent el principal atractiu turístic. Les previsions d'ocupació als allotjaments hotelers (l'hotel Abat Cisneros i les cel·les Abat Marcet) se situen entre el 60 i el 70% el mes de juliol, i al voltant del 75% a l'agost. Respecte l'any passat, l'Abadia de Montserrat ha detectat un petit augment en les reserves anticipades. Pel que fa al perfil de turista, continua sent eminentment familiar, català i, en molts casos, repetidor.

Les cases rurals de l'Anoia afronten l'estiu amb bones previsions i s'espera que moltes d'elles puguin penjar el cartell de complet. De la seva banda, el Gremi Comarcal d'Hostaleria del Solsonès ha concretat que els allotjaments de la comarca compten a hores d'ara amb ocupacions que van entre el 75% i el 90%, tot i que lamenten que la primera quinzena d'agost és "fluixa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema