Els alcaldes de Callús i de Sant Mateu inauguraran aquest dissabte, a les 12 del migdia, el pont que creua per sobre del Cardener i que connecta tots dos termes municipals. A l'acte hi participarà també el vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras. La inaguració era prevista abans, però es va ajornar per la nova convocatòria d'eleccions generals.

El pont, situat a la carretera BV-3003 a la sortida del nucli urbà de Callús en direcció Sant Mateu, es va reobrir completament al trànsit el mes de març passat, després d'estar tallat durant uns sis mesos per les obres de remodelació i ampliació, el que va obligar durant tot aquest temps a desviar el trànsit per un pas alternatiu.

El pont tenia algunes deficiències estructurals que posaven en perill la seguretat en el trànsit i havia quedat estret per absorbir el nombre de vehicles que van i vénen de Sant Mateu i del nucli residencial dels Manxons. Es calcula que té un trànsit diari d'uns 2.000 vehicles.

El projecte executat va consistir en la substitució del tauler pel pas de vehicles amb un ampliació de la calçada fins a 6,6 metres d´amplada, que permet el pas de dos vehicles, un en cada sentit. També s´han adequat els accessos, el drenatge i l´enllumenat a sobre el nou tauler. Les reformes dutes a terme han suposat la supressió de les estretes voreres laterals que es mantenien, tot i que el 2008 es va construir una passarel·la paral·lela al pont, que inclou un mirador, per on poden circular els vianants.

Per mantenir el pas d´una banda a l´altra del riu, durant els sis mesos que el pont va estar totalment tallat al trànsit, l´ens provincial va adequar un pas alternatiu provisional sobre el Cardener. Les obres, finançades per la Diputació de Barcelona, van tenir un cost final d´1,2 milions d´euros.