L'equip de govern en minoria de la CUP de Monistrol de Calders mantindrà la consulta que tenia prevista el mes de setembre perquè la ciutadania revalidés la seva tasca al capdavant de l'Ajuntament encara que prosperi la moció de censura que han presentat els grups de l'oposició (CDC i MDI-ERC), que es farà efectiva en un ple dissabte que ve. Així ho va assegurar aquest dimecres a la tarda l'alcalde, Ramon Vancells, després de la roda de premsa que el partit va convocar a la sala petita del Centre Recreatiu i que es va acabar convertint en una assemblea oberta que va evidenciar la tensa situació que es viu al municipi del Moianès.

Una setantena de persones, majoritàriament simpatitzants de la CUP però també dels grups de l'oposició, entre els quals hi havia la que es perfila com a futura alcaldessa, la convergent Sílvia Sán-chez, van seguir la trobada amb els mitjans de comunicació. Ramon Vancells, acompanyat dels altres dos regidors del govern monistrolenc, Alba Baró i Gustau Erill, i de la diputada de la CUP-CC Pilar Castillejo, va insistir en la celebració de la consulta del setembre per convèncer l'oposició perquè retiri la moció i sigui la ciutadania qui es pronunciï.

Tot i així, Vancells va assegurar que si la moció prospera "ens plantejarem interpel·lar igualment la ciutadania com ens havíem compromès perquè per a nosaltres és important saber si realment hi havia base" per dur a terme l'acció. L'alcalde va assegurar que "no trobem raons de pes a nivell local que justifiquin" la moció i va demanar "que no es traslladi el debat nacional a l'àmbit local". En aquest sentit, es va preguntar "què ha canviat des de després de les eleccions" perquè ara, i no abans, s'hagi optat per presentar un govern alternatiu.

La roda de premsa va donar pas a un intens i cada cop més tens intercanvi d'opinions entre alguns dels assistents i la futura alcaldessa, a qui van recriminar que l'únic que li interessa "és la cadira". Sobre la possibilitat de retirar la moció a canvi de la consulta, Sán-chez va dir, un cop acabat l'acte, que "en aquests moments no ens ho hem plantejat" i va afegir que "ha estat una decisió de molts mesos, moltes hores i molts dubtes". La regidora, que va ser increpada per alguns assistents, va dir que "no volem una cadira, ni un sou, només volem treballar i fer projectes" i que s'han sentit "ignorats" per la CUP.

La polèmica arran de la moció de censura al govern en minoria de la CUP també s'ha fet notar als carrers de Monistrol, on nombroses pancartes reclamen poder decidir en una consulta popular quin ha de ser el futur govern municipal. El ple extraordinari que farà efectiva la moció és previst per a dissabte que ve a les 12 del migdia.