La varietat ha estat la característica principal dels primers dies de la Festa Major de Súria, amb actes solidaris, infantils, juvenils, lúdics, cinema, cultura, música i dansa. El programa festiu es perllongarà fins al proper 16 de juliol. En relació amb anys anteriors, el programa d'enguany inclou més actes per a infants i joves. En aquest sentit, una de les novetats destacades és la incorporació de les

activitats de la Setmana Jove com a actes de la Festa Major. També han estat potenciades les activitats de carrer, amb la plaça de Sant Joan com un dels escenaris destacats.

Fins ara, a la plaça de Sant Joan s'hi han celebrat algunes competicions del Kampionat Esportiu Nocturn (KEN), els sopars populars de l'Agrupació de Pescadors Esportius i de la colla castellera Salats, sessions de cinema a la fresca, espectacles infantils d'animació i titelles, i concerts joves amb Yerbagüé, Mad Drummer and The Outlaws, Txingao i D9. Un altre escenari d'aquests primers dies de Festa Major ha estat la cruïlla dels carrers Sant Josep i Magí Fàbrega, que va acollir un concert de la Coral Sòrissons i un espectacle de contes infantils. D'altra banda, dimecres va tenir lloc la primera sessió d'un taller de circ per a tots els públics, amb la col·laboració del programa de lleure infantil

El Juliol tot ho vol.

El programa festiu es va iniciar el divendres 1 de juliol amb la primera jornada de la campanya solidària 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' i l'espectacle 'Dansant amb el cor', a càrrec de l'esbart Cor de Catalunya.

El passat cap de setmana es va desenvolupar la 49a edició del Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria, una de les cites tradicionals de la Festa Major. L'exposició de les obres presentades es podrà veure a la sala Cal Balaguer del Porxo entre els dies 8 de juliol i 21 d'agost. Entre aquests mateixos dies també hi romandrà exposada la mostra 'Indrets del Bages. Relleus d´Eulogi Badia', formada per obres d'aquest artesà manresà.

Entre les activitats de la Festa Major es troba la 7a edició del Camí de Santòfol, una iniciativa de Súria Punt Comercial per anar de tapes. Enguany, per primera vegada, també ha tingut lloc un Santòfol infantil. Una altra novetat ha estat la celebració d'un concurs de pesca nocturn que va tenir lloc la nit del dissabte 2 al diumenge 3 de juliol a la llera del riu Cardener.

D'altra banda, el Casal de Joves acull les sessions d'un taller de cinema dedicat a Charles Chaplin, el creador del mític personatge Charlot.

La Festa Major de Súria és organitzada per la Comissió de Festes, formada per representants de l'Ajuntament, entitats i altres persones vinculades a les activitats festives.