Més de 75 activitats i 150 assistents provinents de Catalunya, l'estat espanyol i altres països com Portugal, Xile, Brasil o Argentina. Aquestes són les principals dades del XIX Simposi sobre l'Ensenyament de la Geologia que, liderat per l'AEPECT (Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra), està organitzat pel Geoparc de la Catalunya Central, com ja va avançar aquest diari. Durant tota aquesta setmana, els participants assistiran a conferències, tallers i sortides que els donaran eines per divulgar la geologia a les aules i per donar a conèixer la influència i les utilitats que la geologia té en la nostra vida diària.

Es tracta d'un simposi que es fa cada dos anys a l'estat espanyol i enguany la seva organització ha recaigut en el Geoparc de la Catalunya Central, una oportunitat única per "donar-nos a conèixer com a territori Geoparc i territori Unesco", assegurava ahir el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, durant la presentació de l'esdeveniment.

Principalment, està adreçat a docents i mestres, però també és obert a d'altres persones especialment interessades per la geologia. El simposi acollirà una cinquantena de participants catalans, uns 75 de diferents punts de l'estat espanyol, i la resta procedents d'altres països, principalment de Portugal i Amèrica del Sud.

Durant tota la setmana, es faran una quarantena de conferències i presentacions, una dotzena de tallers i diverses sortides geològiques, turístiques i culturals en diferents indrets del Geoparc. Ferran Climent, director científic del Geoparc, va destacar que "la tasca dels Geoparcs, a part de promoure el desenvolupament sostenible del territori, també és l'educació i la recerca, un àmbit al qual donem sortida amb la celebració d'aquest simposi". Un dels productes resultants del simposi serà un volum imprès en paper que recopilarà l'estat actual de la geologia al territori del Geoparc, un revisió que no es feia des de fa més de 30 anys.