Castellnou de Bages voldria poder acabar la temporada 2016-17 de futbol al camp que té previst de construir al costat de l'escola L'Olivar. Ara els equips juguen a Santpedor. Serien unes instal·lacions amb gespa artificial, amb enllumenat, i preparades per poder-hi jugar, s'aprofitarien unes dependències del centre cívic com a vestidors, i bàsicament tan sols quedaria pendent acabar-los d'adequar i construir les grades, que es faria en una fase posterior la segona meitat de l'any.

Aquest és el calendari que l'Ajuntament té sobre la taula, i ja ha posat en marxa la tramitació per poder-lo executar, amb l'inici del procediment per a la modificació del pla general per poder construir aquest camp en uns terrenys que ara són rústics i que han de passar a urbans. Aquest punt es va aprovar en el darrer ple, aquesta setmana, amb els vots a favor de l'equip de govern del PSC, mentre que els tres regidors d'ERC hi van votar en contra, i el de CDC es va abstenir. És un pas previ al procediment per a la requalificació definitiva, encara pendent de diversos informes de la Generalitat.

L'alcalde, Francesc Martínez, confia que es disposarà d'aquests informes ben aviat, i un cop l'Ajuntament tingui garantit que podrà tirar endavant amb la requalificació del solar i amb la construcció del camp, comprarà els terrenys. Es tracta de 2 hectàrees que ara són propietat de Josep Maria Baraldés, exalcalde i actual president de la Unió Esportiva Castellnou, amb qui ja s'ha acordat un preu de compra de 185.000 euros (amb IVA inclòs).

Un camp i una via verda

Aquesta superfície ha d'incloure el camp de futbol, una àrea de parc infantil, i una via verda de 4 metres d'amplada que s'habilitarà en paral·lel a la carretera de Castellnou des del camp de futbol fins a l'encreuament de Pinedes.

L'Ajuntament de Castellnou té compromès un ajut de 285.000 euros de la Diputació per a la construcció del camp. Són per a la primera fase, "que ens pujarà entre 400.000 i 500.000 euros", diu l'alcalde, però inclou pràcticament la totalitat de l'obra. La resta dels diners els aportaria l'Ajuntament amb romanent (hi ha acumulats gairebé mig milió d'euros).

La intenció de l'Ajuntament és poder treure a concurs l'adjudicació de la primera fase a final d'aquest any per poder començar les obres de seguida per intentar que, a final de temporada ja s'hi pugui jugar. Com a mínim, es voldria fer un torneig d'inauguració per la festa major de l'agost. Quedaria pendent una segona fase "i potser una tercera per als acabats", que es faria a final del 2017, i que pujaria a uns 30.000 euros. Seria per a l'adequació dels vestidors, aprofitant dos espais lliures del centre cívic que inicialment s'havien reservat per a possibles aules de l'escola però que finalment no s'hi destinaran; i per a la construcció de les grades. Serien sense marquesina ni aixolpuc "perquè no ens hi volem gastar gaire", diu l'alcalde.

La UE Castellnou té actualment un equip de futbol masculí i un de femení que juguen al camp de l'escola Llissach de Santpedor, mentre que el futbol base ho fa al pavelló. Segons Martínez, "és un camp molt antic i ens entren a robar. Ens en cal un a Castellnou".