Gomáriz, de la penya blaugrana de Sant Vicenç, rep la medalla del poble

L'elecció s'ha fet per votació popular, i és un dels actes de la festa major santvicentina

09.07.2016 | 17:22
Josep Gomáriz, a l´esquerra, amb l´alcalde de Sant Vicenç, Joan Torres
Josep Gomáriz, a l´esquerra, amb l´alcalde de Sant Vicenç, Joan Torres

Amb emoció continguda el president de la penya Blaugrana de Sant Vicenç, Josep Gomáriz, va recollir ahir la primera medalla de la població que atorga l'Ajuntament. És un reconeixement que a partir d'ara tindrà caràcter anual per distingir aquelles persones que s'hagin significat per la seva contribució al poble o la difusió del seu nom. L'elecció es va fer per votació popular. Gomáriz complirà 40 anys al capdavant de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç, la quarta al món en número de socis. Va ser regidor al primer ajuntament democràtic i ha estat vinculat a diverses entitats del poble.

L'acte es va fer a l'Ateneu en el marc de la festa major. Després de rebre la distinció de mans de l'alcalde, Joan Torres, Gomáriz va assegurar que volia compartir el reconeixement amb tots els candidats -n'hi havia vuit. Va confessar que en un primer moment es va mostrar reaci a ser candidat, proposta que també va sorgir d'un procés participatiu. «Em vaig quedar fred», va afirmar. Va ser el seu net qui el va convèncer a tirar endavant. «Si no dius que sí serà un menyspreu», recorda que li va dir.

Va manifestar que li feia molta il·lusió. «Porto al cor l'emblema de Sant Vicenç, i vagi on vagi del món porto la bandera del poble. Estic orgullós de ser santvicentí», va acabar dient.

L'alcalde va comentar, al seu torn, que el reconeixement posa en valor el patrimoni social i cultural del municipi, i que tots els candidats fan més ric el poble. «Tots ells han fet coses bones i han tingut una aportació rellevant perquè Sant Vicenç sigui una mica millor».

Prèviament al lliurament del guardó es va celebrar un ple extraordinari a l'Ajuntament per aprovar la concessió de la medalla. Era l'únic punt de l'ordre del dia. Es va aprovar amb el vot a favor de tots els regidors tret del d'Iniciativa, Joan Baptista Costa, que es va abstenir. Va argumentar que des del seu punt de vista la medalla no s'hauria de focalitzar en una sola persona, sinó en col·lectius, «que són els qui fan progressar el poble». Va dir que respectava l'acord de ple i va felicitar el guanyador.

Per Esquerra, Adriana Delgado va felicitar tot els candidats perquè «tots són mereixedors de la medalla, igual que tanta d'altra gent i entitats». Va expressar la seva voluntat d'introduir millores en el procés i que així ho traslladaria a la comissió encarregada del tema.

Quim Casajoana, del PSC, va opinar que «per a un santvicentí la medalla ha de tenir molt valor», i per l'equip de govern, Dani Mauriz, de CDC, va destacar que ha sigut un èxit a nivell de participació.

Hi havia vuit candidats per a la Medalla de Sant Vicenç, i el guanyador es va triar per votació popular. En total se'n van emetre 1.091 vots. El president de la Penya Blaugrana en va aconseguir 294. Al seu darrera s'hi va situar l'esportista Amaia Valentín, participant als Special Olympics, amb 185; i José Ullate, responsable durant molts anys del camp de futbol, vocal i tresorer del club, amb 182. Els altres candidats eren Antònia Albareda, que va dedicar la seva vida professional a l'escola bressol El Niu, i que va morir el 2014; el col·laboradora de la revista El Breny Esteve Lafont; el primer president dels Geganters, Daniel Pous; l'activista Emi Niño i el científic Ramon López de Mántaras. Tots els candidats van ser guardonats amb un pin de plata amb l'escut de Sant Vicenç.

Les bases per a la concessió de la medalla afirmen que pretén distingir persones que hagin fet mèrits «per haver prestat servei o dispensat honors al poble, des de qualsevol àmbit o terreny, ja sigui perquè la seva obra sigui estratègica per a la ciutadania o, simplement, perquè hagin treballat desinteressadament en algun sector o matèria que hagi pogut tenir impacte en les persones del municipi», i també aquelles que «per la seva obra o activitat contribueixin a la projecció del municipi arreu».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema